Wouter Hamel hoofdact feestelijke editie Coolpleinfestival

  Nieuws
Wouter Hamel is een van de publiekstrekkers. (foto Sanja Marusic)
Wouter Hamel is een van de publiekstrekkers. (foto Sanja Marusic) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - De zevende editie van het Coolpleinfestival, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september op en rond het Coolplein, wordt extra feestelijk. Cool viert dit weekend namelijk haar tienjarig bestaan! Op vrijdagavond wordt het festival op feestelijke wijze geopend met onder anderen Wouter Hamel en Broken Brass Ensemble.
Singer-songwriter Wouter Hamel brengt samen met zijn band relaxte en zomerse vibes naar het Coolplein. Daarna sluit Broken Brass Ensemble de eerste avond af met een energieke mix van verschillende muziekstijlen. Zij hebben al vele festivals plat gespeeld, en zetten ook het Coolplein op z’n kop met hun unieke brass party. Eén ding is zeker, stilstaan is geen optie!

Previews

Tijdens het festival staan er diverse lokale en regionale bands en dj’s op de podia zoals Ønder Cøver, dj VanHox en Riddles. Ook zijn er theaterpreviews te zien van voorstellingen die later in het seizoen avondvullend in Cool staan. Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise, ofwel The BlueBirds, staan zaterdagavond op het buitenpodium. Zij brengen een ode aan de mooiste countrysongs. Chris Hordijk en Rob Mostert Hammond Group sluiten de zaterdagavond op het Coolplein af met een uniek concert vol rockhits waarin de Hammond een prominente rol speelt.
Op zondag is er een speciale kinderprogrammering met onder meer diverse straattheateracts op het Coolplein, in Café Cool en in het Stadspark. Dit deel van het programma is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Alkmaar e.o.
Tien jaar Cool

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Cool krijgt het festival dit jaar een extra feestelijk tintje. Het festival start daarom al op vrijdagavond met een feestelijke opening en veel live muziek. Op zaterdag zetten de Ashton Brothers een uitverkochte Rodi Media zaal op z’n kop met hun voorstelling 'Enfants Terribles' en op zondag brengen de leerlingen van Cool tien nummer 1-hits van de afgelopen tien jaar ten gehore. Tevens wordt vanaf dit weekend het speciaal voor Cool gebrouwen Jubileumbier geschonken in Café Cool.
Amateurverenigingen

Samen met de bands, dj’s en professionele artiesten zullen tijdens het Coolpleinfestival tientallen amateurverenigingen het nieuwe culturele seizoen inluiden. Op zowel het buitenpodium op het Coolplein als in de Rodi Media zaal, het café en atelier van Cool, presenteren de muziekverenigingen, ensembles, dansgroepen, koren en andere amateurverenigingen uit Heerhugowaard zich met uiteenlopende optredens.
Het Coolpleinfestival is een initiatief van Stichting CAM en Cool kunst en cultuur. Voor het festival werken zij samen met diverse lokale partijen. Volg het Coolpleinfestival op Facebook of kijk op www.coolpleinfestival.nl voor het laatste nieuws en het programma.

Meer berichten