Eerste hulp bij DigiD

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - De overheid doet steeds meer via het internet; of het nu gaat om het aanvragen van toeslagen, het doorgeven van een verhuizing en het solliciteren op een baan. Veel mensen zouden hier graag wat hulp bij krijgen. Voor hen is er de speciale beginnerscursus in vijf dagdelen ‘Eerste hulp bij DigD, werken met de digitale overheid’.
De cursus start donderdagochtend 6 september in de bibliotheek in Heerhugowaard. Deelnemers leren hoe ze handige informatie kunnen vinden en hoe ze iets moet aanvragen, bijvoorbeeld via de website van de gemeente of de berichtenbox van de overheid. Ook krijgen ze te zien wat de overheid allemaal al over hen weet, zoals de opbouw van hun AOW en leren ze hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken. De cursus wordt gegeven door getrainde begeleiders en de privacy van de deelnemers is gewaarborgd.
De bijeenkomsten zijn vijf donderdagochtenden van 09.30 tot 11.00 uur. Deelname is gratis, maar het benodigde werkboek kost € 10,- (bij inschrijving te voldoen). De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard, Parelhof 1a.
Graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekkennemerwaard.nl (ga naar 'agenda') of bij de balie in de bibliotheek.

Meer berichten