Heel Heerhugowaard in teken van kunst en cultuur

  Nieuws
(foto AdobeStock)
(foto AdobeStock) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Heel Heerhugowaard staat zaterdag 15 en zondag 16 september van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van kunst en cultuur. Er gaan deuren open die normaal gesloten blijven, deuren die toegang bieden tot ateliers, werkplaatsen en tuinen. Verspreid over ongeveer 25 locaties kunnen bezoekers kennismaken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst, poëzie en installaties.
De Atelier- en Kunstroute begint in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 met een overzichtsexpositie van alle deelnemende kunstenaars. Op deze manier kan iedereen een interessante route uitstippelen. De open ateliers zijn herkenbaar aan de karakteristieke blauwe wimpel. Er wordt zaterdag 15 september tevens aandacht besteed aan de 'Dag van de Democratie'; bij de Kunstkerk, de Artfarm en Centrum 31 kan men met gemeenteleden in gesprek over de plaatselijke politiek.

Workshop jongeren

In de bibliotheek kunnen jongeren zaterdag 15 september tussen 10.30 en 12.30 uur schilderen, fotograferen en aan de slag met de Sphero. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen ze zelf greenscreen-foto's en een boekselfie maken.
De Atelier- en Kunstroute-krant wordt huis-aan-huis verspreid en ligt ook bij de Kunstkerk, Centrum 31, de Artfarm en het gemeentehuis. Downloaden is mogelijk via www.kunstkerkheerhugowaard.nl.
De Atelier- en Kunstroute wordt georganiseerd door Kunstkerk Heerhugowaard, in samenwerking met de Artfarm, Gemeente Heerhugowaard en Cool kunst en cultuur.

Meer berichten
 

Fotoseries