Knappe overwinning FC Marlène - Heerhugowaardse formatie troeft zvv Eindhoven af

HEERHUGOWAARD – Nadat eerder op de avond het tweede team van FC Marlène HZV het Vennewater in de slotfase met 2-1 had verslagen, was het daarna de beurt aan het eerste team. De ploeg van coach Anand Jagdeswing heeft zich voor dit seizoen aardig versterkt en dat werd in het treffen tegen het pas gepromoveerde zvv Eindhoven duidelijk zichtbaar.

Hoewel nog niet compleet werden de gasten met 5-1 verslagen. Grote man van de wedstrijd was nieuwkomer Ilias Bouzit. Al na twintig seconden na het eerste fluitsignaal wist Bouzit de Eindhoven doelman te verschalken. Amper vier minuten later lag nummer al in de touwen en kon FC Marlène rustig gaan bouwen aan een grote overwinning. Nabil Akazoun nam de derde treffer voor zijn rekening. FC Marlène zakte even terug en daar wist Eindhoven met een treffer van Ibrahim Erol van te profiteren. Het publiek genoot met volle teugen van het spel van FC Marlène.

Blessure

Ook na de wissel was FC Marlène de betere ploeg. Al na twee minuten was de wedstrijd definitief beslist door een treffer van uitblinker Ilias Bouzit, die eerder deze week een uitnodiging had ontvangen van bondscoach Max Tjaden voor Oranje voor twee oefenwedstrijden tegen Malta op 24 en 25 september. De eindstand in het aantrekkelijke duel kwam op naam van Hoessein Jabir. De nieuwkomers drukte duidelijk hun stempel op de ruime overwinning. Het was jammer dat zes minuten voor het einde Bouzit met een blessure uitviel. De blessure viel mee maar Bouzit wilde geen risico nemen en werd terecht uitgekozen als man van de wedstrijd.
Vrijdag 14 september staat de uitwedstrijd tegen ASV Lebo het programma. Na de interland tegen Malta komt op vrijdag 28 september landskampioen Hovocubo naar sporthal Waardergolf.