Beleef Bloemencorso Winkel

  Nieuws
De prachtigste creaties komen voorbij tijdens Bloemencorso Winkel. (aangeleverde foto)
De prachtigste creaties komen voorbij tijdens Bloemencorso Winkel. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

WINKEL - De bewoners van Winkel en omstreken zetten elke vierde zondag van september een spektakel neer met het Bloemencorso! Zo’n tienduizend bezoekers worden verwacht om de dit jaar meer dan vijfentwintig corsowagens te bewonderen die zondag 23 september de straten van het dorp zullen bevolken. Figuranten en muziekkorpsen vullen de optocht aan waardoor het ieder jaar weer een spectaculair geheel is.
Het jaar 1906… Toen begon het allemaal met versierde (platte) karren, fietsen en verklede mensen. Versiering bestond toen uit een enkele bloem of toef en fruit. In de loop van 112 jaar is er veel veranderd! Nu worden er op de wagens ruim een miljoen dahlia’s geprikt, geplakt of geniet. Het Bloemencorso maakt duidelijk een ontwikkeling door in inventiviteit, creativiteit en mogelijkheden. Door ook gebruik te kunnen maken van alternatieve materialen en vooral ook ‘ruimte’, blijven de wagens ieder jaar weer verrassen!
Behalve het bloemencorso zelf is er een kermis, een markt/braderie, muziekbands en trompettercorpsen, uiteraard de optocht en (verlichte) avondopstelling! Kortom, de hele dag is één grote beleving voor jong en oud, die begint om 10.00 uur en doorgaat tot in de kleine uurtjes.
Neem alvast een voorproefje; kijk op www.bloemencorsowinkel.nl voor foto’s en filmpjes van vorige corso’s. Toegangsprijzen: kinderen tot 12 jaar €2,50 en iedereen ouder dan 12 jaar €6,-.

Meer berichten
 

Fotoseries