Stilstaan bij kanker met SamenLoop voor Hoop

  Nieuws
Jong en oud zet zijn beste beentje voor tijdens de SamenLoop voor Hoop. (archieffoto)
Jong en oud zet zijn beste beentje voor tijdens de SamenLoop voor Hoop. (archieffoto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - In samenwerking met KWF Kankerbestrijding organiseert initiatiefneemster Monique Gieling met een team van vrijwilligers voor de tweede keer een SamenLoop voor Hoop. Het evenement. dat zaterdag 6 en zondag 7 oktober gehouden wordt, vindt plaats in het Rosariumpark.
De SamenLoop voor Hoop is een wandelestafette die 24 uur duurt, en als doel heeft zo veel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker. Een etmaal lang wandelen staat symbool voor de voortdurende strijd die kankerpatiënten moeten leveren. De ingeschreven teams - met in totaal ruim 600 lopers - proberen zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te verzamelen. De deelnemers wandelen per team in estafettevorm over het parcours. Verder is er een gezellige braderie met een grote horecatent waar de lopers doorheen gaan. Voor de jongste bezoekers is er van alles te beleven met een springkussen, trampolines, lachspiegels en diverse aan het onderwerp gerelateerde organisaties die zich presenteren. Ook is er een veiling voor een rondrit met een antieke brandweerauto door Heerhugowaard. Op het podium zijn optredens, demonstraties en presentaties. De lokale zender Heerhugowaard Alive doet live verslag van het evenement op radio en televisie.
Inschrijven kan nog tot aanvang van het evenement; het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro. De organisatie hoopt de opbrengst van de voorgaande editie te kunnen overtreffen. In 2015 werd ruim 100.000 euro opgehaald voor KWF.
Meer weten of aanmelden? Kijk op www.samenloopheerhugowaard.nl. Hier is ook het complete programma voor beide dagen te vinden.

Meer berichten