Wethouder Stam tekent voor meer duurzame woningen

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Monique Stam, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Heerhugowaard, tekende woensdag 12 september een intentieovereenkomst met NeroZero BV. Het gaat om een woningbouwproject van circa veertig NeroZero woningen in de nieuwe wijk De Draai. De gemeente Heerhugowaard en de ontwikkelaar gaan onderzoeken of deze duurzame woningen haalbaar zijn. Zo ja, dan sluiten de gemeente en NeroZero BV een gronduitgifteovereenkomst.
De ondertekening was in het 'NeroZero-lab', aan de Gibbon 21 in Heerhugowaard. Dit is een demonstratiewoning van NeroZero. De woning is zomerkoel, aardgasloos, energieproducerend, winstgevend, betaalbaar en geeft minder blootstelling aan fijnstof. Op deze manier is de woning een proeftuin voor tientallen projecten en biedt het een combinatie van wetenschappelijke innovaties en de praktijk.

De Draai

Momenteel zijn er volop ontwikkelingen om dit woningconcept in woningbouwprojecten op te schalen. Voor het eerste woningbouwproject van circa veertig woningen in De Draai is nu de intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Monique Stam en de ontwikkelaar. Stam: "Na verschillende succesvolle projecten op het gebied van duurzaamheid, ben ik er trots op dat deze pilot in Heerhugowaard gaat plaatsvinden. De NeroZero woningen maken duidelijk dat duurzaamheid niet per definitie duur hoeft te zijn. Dat deze betaalbare woningen mogelijk in Heerhugowaard gebouwd worden, past bij het ambitieuze en duurzame karakter van de gemeente."
Duurzame oplossingen

In de stap naar het energieneutraal maken van de gebouwde omgeving biedt het NeroZero-lab een kijkje in de keuken. TNO demonstreert er samen met het bedrijfsleven, RVO en TKI Urban Energy, duurzame oplossingen in de bouw. In de NeroZero woning wordt bijvoorbeeld een nieuwe manier van een betaalbare toepassing van de nieuwste generatie warmtepompen gedemonstreerd.

Meer berichten
 

Fotoseries