Herinneringen ophalen over Hoogovens

  Nieuws
(aangeleverde foto)
(aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - In de bibliotheek van Heerhugowaard is woensdag 26 september een vertelbijeenkomst over hoe het vroeger was om bij de Hoogovens te werken. De Hoogovensverhalen zijn het waard om verteld te worden. Historica en filmmaakster Pauline van Vliet neemt de aanwezigen mee in de rijke historie van de Hoogovens. Met verhalen rond de Hoogovenbus wordt aandacht besteed aan honderd jaar Staalindustrie. Kom luisteren of praat zelf mee over de invloed van de Hoogovens in de verre omtrek.
Tijdens de Week van de Industriecultuur - van 20 tot en met 28 oktober - staat de speciale Hoogovenbus maandag 22 oktober op de markt in Heerhugowaard. Het is een herinneringsbus. De bus komt verhalen ophalen en brengen over werken bij de Hoogovens. De inrichting van de bus, met vele tastbare herinneringen, zal het geheugen van velen zeker opfrissen. Kom alvast luisteren of vertellen op 26 september in de bibliotheek, de Hoogovensverhalen zijn het waard!
De bijeenkomst start om 20.00 en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De toegang is € 5,- per persoon. Reserveren voor activiteiten kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bieb (uitsluitend betalen met pin).

Meer berichten
 

Fotoseries