Eerste hulp bij psychische problemen - GGD en GGZ bieden training Mental Health First Aid

  Nieuws

REGIO - Als iemand zijn vinger snijdt of z’n hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als je geliefde of iemand anders in je omgeving een paniekaanval krijgt of depressief overkomt?
Politieagenten, brandweerlieden, verpleegkundigen, leraren, sportcoaches, kappers of vrijwilligers in buurten en wijken; allemaal hebben ze tijdens hun werkzaamheden veel contact met mensen. Daarbij lopen zij ook de kans om te maken te krijgen met personen die verward gedrag vertonen of overlast veroorzaken. Niet iedereen weet hoe hij in zo’n geval moet handelen. Wat kun je doen om iemand te helpen? En wat moet je doen om ervoor te zorgen dat er geen gevaarlijke situatie ontstaat?
Speciaal voor dit soort vragen is de cursus Mental Health First Aid ontwikkeld. 'Eerste hulp bij psychische problemen' is een cursus waarin deelnemers hun kennis over psychische aandoeningen kunnen vergroten en waarin zij vaardigheden kunnen ontwikkelen hoe om te gaan met iemand met psychische problemen. Ook leren deelnemers hoe zij kunnen handelen als iemand in hun omgeving in (acute) psychische nood verkeert.
De cursus wordt dit najaar in verschillende gemeenten in Noord-Holland-Noord, zoals Heiloo, Den Helder, Schagen, Alkmaar en Hoorn aangeboden. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.mhfa.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries