Marloes dingt mee naar titel

  Nieuws
Marloes Strooband wil ondanks haar zeldzame spierziekte dolgraag haar duikbrevet halen. (archieffoto)
Marloes Strooband wil ondanks haar zeldzame spierziekte dolgraag haar duikbrevet halen. (archieffoto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - De 34-jarige Heerhugowaardse Marloes Strooband-Beemsterboer mag dan al jaren rolstoelgebonden zijn vanwege haar zeldzame, progressieve spierziekte Ataxie van Friedreich, ze staat midden in het leven. Elke dag benadert ze alsof het haar laatste kan zijn.
Vervelen doet ze zich zeker niet. Zo schreef ze een boek en heeft ze een waslijst aan hobby’s. Daarnaast heft ze heeft een ‘bucket list’, een lijst met dingen die ze nog wil doen voor haar dood. Dankzij die lijst heeft ze de afgelopen jaren onder meer parachute gesprongen, geskied en gedoken. Ook al laat haar lichaam de laatste jaren steeds minder toe, het weerhoudt Marloes er niet van om zo veel extreme sporten te doen. Het behalen van haar duikbrevet is het volgende doel dat ze met al haar tekortkomingen probeert te halen. Hiervoor moet ze heel hard werken, maar met haar doorzettingsvermogen is in elk geval niks mis.

Stem op Marloes

Uniek Sporten, de organisatie voor sporten en bewegen met een beperking, heeft Marloes genomineerd voor de titel 'Uniek Sporttalent van het jaar'. Ze hoopt op steun vanuit Heerhugowaard in deze verkiezing. Stemmen op Marloes kan via www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers

Meer berichten