Dubbel jubileum Zeekadetten

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Het Zeekadetkorps Heerhugowaard viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan. Bovendien is het korpsschip van de zeekadetten, opleidingsschip de Abel Tasman, dit jaar precies 120 jaar geleden van de werf afgerold. Zaterdag 29 september wordt dit dubbele jubileum gevierd met spectaculaire roeiwedstrijden van het Zeekadetkorps Nederland.
Het Zeekadetkorps Heerhugowaard is een jeugdorganisatie die kinderen spelenderwijs een weg richting zee wil wijzen. Elke zaterdag komen de leden bijeen op de Abel Tasman, een oud binnenvaartschip van wel vijftig meter lang. Aan boord van het schip doen de kadetten al het onderhoud; van dekwassen tot aan sleutelen aan de motoren. Daarnaast leren ze zeilen en roeien. Zo is iedere zeekadet een volwaardig bemanningslid van het korpsschip met daar bijbehorende verantwoordelijkheden. Ook varen met de Abel Tasman hoort hierbij.
Het programma start om 12:00 uur met 'openingsbaksgewijs', waarna de roeiwedstrijden starten. Meer dan honderd zeekadetten, verdeeld over twee leeftijdscategorieën, nemen het tegen elkaar op in de roeiboot. Rond 16.30 uur worden de prijzen uitgereikt, waarna de zeekadetten, oud-leden en genodigden de dag afsluiten met een barbecue en een feestje op het schip.
Belangstellenden zijn welkom om te komen kijken. Het schip ligt voor deze gelegenheid afgemeerd aan de Westdijk ter hoogte van nummer 26, naast de Broekerhaven. Oud-leden kunnen zich voor het feest aanmelden bij secretaris@zkk-hhw.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries