Jubileumeditie Bot Bouw Jazzfestival

  Nieuws
De FBI Jazzband, dat dit jaar zijn vijftienjarig bestaan viert, treedt tijdens het Bot Bouw Jazzfestival op met Saxofobia onder leiding van Ati Lust. Gezamenlijk spelen zij de Bot Bouw Blues van Robert Vethaak. (aangeleverde foto)
De FBI Jazzband, dat dit jaar zijn vijftienjarig bestaan viert, treedt tijdens het Bot Bouw Jazzfestival op met Saxofobia onder leiding van Ati Lust. Gezamenlijk spelen zij de Bot Bouw Blues van Robert Vethaak. (aangeleverde foto) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Voor de dertigste keer wordt zondag 7 oktober het jaarlijkse Bot Bouw Jazzfestival gehouden, met veertien jazzformaties die elk 45 minuten optreden in de zalen van Cool kunst en cultuur. Het gratis toegankelijke festival begint om 13.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen.
Het Bot Bouw Jazzfestival vond in 1987 voor het eerst plaats in ontmoetingscentrum De Schakel, dat in 2004 door brand verloren ging. De toenmalige directeur Wim Luntz wilde wat activiteit in zijn Schakel en vroeg Han Rademakers en Bob Budde om iets te organiseren. Het werd een jazzfestival met regionale ensembles onder de naam Jazz-Inn, met ook toen al muziek in drie zalen. Aan het einde van de jaren negentig vond het festival enkele jaren niet plaats. Daarna nam de inmiddels opgerichte Jazzclub Heerhugowaard de organisatie op zich. Vanaf 2002 wijzigde de naam in Bot Bouw Jazzfestival omdat Bot Bouw het festival ging sponsoren.

FBI Jazzband

Net als in 1987 ook dit jaar weer muziek in drie zalen. In het Café Cool wordt het festival om 13.00 uur geopend door het Heerhugowaardse Tired & Hungry. Daarna treden op Par Six uit Heemskerk, De Notenkrakers uit Heerhugowaard, het Romantic Warriors Combo met zangeres Marcia Bamberg en het oude-stijlorkest ODEjazz uit de Kop van Noord-Holland. In de Rodi Media-zaal beginnen de optredens om 13.15 uur met de Heerhugowaardse Jacky Roofer’s Big Band, gevolgd door de Woodside Big Band uit de Zaanstreek en The Think-Big Band uit Castricum. In deze zaal worden de optredens afgesloten met een special, namelijk een uniek optreden van de vijftien jaar bestaande FBI Jazzband, samen met het uit zestien dames bestaande Zaanse saxofoonorkest Saxofobia. In de bovenzaal spelen vier oude-stijlorkesten. Om 13.30 uur begint de welbekende Jazzy Men’s Band, gevolgd door Lollapalooza Jazz, de Jazzy Rabbits en de Dixiefun Jazzband.
Het festival is elk jaar weer mogelijk dankzij hoofdsponsor en naamgever Bot Bouw en de gemeente Heerhugowaard en wordt georganiseerd door de stichting Jazzclub Heerhugowaard. Meer weten? Kijk op www.jazzclubhhw.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries