Verrassende kunst door Heerhugowaarders

  Nieuws

REGIO - Tijdens de 'Kunst10daagse Bergen' tonen vijf kunstenaars uit Heerhugowaard hun werk in Hotel Marijke. Zij allen hebben dezelfde gedreven passie voor kunst en brengen een grote collectie daarvan bijeen.
Het getoonde werk is heel divers. Beelden van steen en schilderijen zijn er van Henny Mazurel. Internationaal hoog gewaardeerde textiele kunst wordt getoond door Ineke van Unen. Bronzen beelden en beelden van hout zijn te zien van Leo Derijcke. Van Eugènie Herlaar zijn er natuurschilderingen, abstract werk en unieke boombladschilderingen. Magisch abstract zijn de schilderijen die Riet Mak de bezoekers laat zien. Zij presenteren zich gezamenlijk als het Jurriaans Collectief. Die naam dankt de groep aan de in 2016 overleden collega George Jurriaans, die destijds het initiatief tot dit samen exposeren heeft genomen. Een voorproefje van het werk dat getoond wordt is te zien op www.dekunst10daagse.nl. Klik op 'Groepsexposities en scroll vervolgens omlaag naar 'Jurriaans Collectief'.
Deze kunstpresentatie vol afwisseling is te zien tijdens de Kunst10daagse, van 19 tot en met 28 oktober in Bergen, in Fletcher Hotel Marijke aan de Dorpsstraat 23-25 (ingang Brasserie). Route: groen, nr. 22. Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Meer berichten