Verdienstelijk gelijkspel Hugo Boys

Nieuws

HEERHUGOWAARD-De NOORD - Hugo Boys is het nieuwe seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Westfriezen; een eindstand waar Hugo Boys meer vrede mee had dan de bezoekers uit Zwaag.
In het begin van de wedstrijd was het verschil tussen promovendus Hugo Boys en de geroutineerde derdeklasser Westfriezen duidelijk zichtbaar. De ploeg uit Zwaag kwam in de achttiende minuut dan ook op voorsprong via Danilo Apreda, die met een mooie lob de Waardse keeper Nick Beers passeerde: 0-1. Geluk voor Hugo Boys was dat Westfriezen verzuimde om door te drukken. De Noordenders herpakten zich, vochten zich in de wedstrijd en creëerden diverse kleine kansen. In de tweede helft waren de ploegen dan ook gelijkwaardig aan elkaar. De inzet van Hugo Boys werd in de zeventigste minuut beloond: de achterhoede van Westfriezen kreeg de bal niet goed weg en het was Bram Schuijt die beheerst afrondde in de rechterhoek: 1-1. In de spannende laatste tien minuten hielden de beide keepers hun ploeg op de been. De formatie van trainer Jorgen Heurter kan met dit gelijke spel terugkijken op een prima debuut in de derde klasse.