'Ik word telkens weer geraakt' - Zinvol vrijwilligerswerk bij Stichting Present

  Nieuws
Vrijwilligers in actie namens Stichting Present. (Foto: Lisette Kreijger)
Vrijwilligers in actie namens Stichting Present. (Foto: Lisette Kreijger) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD – "We zijn blij met iedereen die iets kan betekenen of doen, met regelmaat of eenmalig. We streven naar een grotere groep mensen die in variërende samenstelling klussen oppakken en uitvoeren. Uiteraard wordt u dan uitgenodigd voor ons vrijwilligersuitje", aldus Renée Rademacher, coördinator van Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden als vrijwilliger voor één dag, maar ook als flexvrijwilliger, wat inhoudt dat ze meerdere keren inzetbaar zijn.


Present zet zich op verzoek van maatschappelijke organisaties in voor mensen die met problemen, weinig geld en een slechte gezondheid te maken hebben. De vrijwilligers helpen bij behangen, schilderen, het leggen van laminaat en verhuizen maar ook rolstoel rijden met ouderen in een woonzorgcentrum behoort tot de mogelijkheden. Een vaste vrijwilliger van Present vertelt: "Het klussen geeft veel plezier. Ik word telkens weer geraakt door de blije tevredenheid van de hulpvragers, dat is het presentje dat je als vrijwilliger zelf ontvangt."
Wie zich ook wil inzetten voor een ander, kan contact opnemen met Renée Rademacher; ga met haar in gesprek over de mogelijkheden. Bel 06-20841262 of mail naar info@presentheerhugowaard-langedijk.nl. Stichting Present heeft ook altijd behoefte aan klusgereedschap. Behangrollers en/of tuingereedschap over? Schroom dan niet om het aan de stichting te doneren.
Lisette Kreijger

Meer berichten
 

Fotoseries