Knappe zege FC Marlène op Hovocubo - Gouden tijden herleven in sporthal Waardergolf

Hoessein Jabir maakte een minuut voor tijd de 3-2. Hoessein wordt gefeliciteerd door Nigel Wijdenbosch. (Foto: Sander Kaaij). rodi.nl

HEERHUGOWAARD – Na twee competitieoverwinningen en winst in een bekerduel, stond FC Marlene vrijdag 28 september voor een enorme uitdaging. De eveneens ongeslagen landskampioen Hovocubo kwam op bezoek. Een compleet FC Marlène speelde voor de overvolle tribunes een prima wedstrijd en won, kort voor het laatste fluitsignaal, met 3-2 en deelt door deze zege de koppositie.

Enkele honderden toeschouwers kwamen op het topduel af. Gouden tijden herleven, want in de tijd dat FC Marlène absoluut de sterkste ploeg van Nederland was, zaten de tribunes ook altijd stijf vol. Het werd al snel duidelijk dat de ploeg van coach Amand Jagdewsing alleen genoegen wilde nemen met een overwinning. Toch duurde het achttien minuten dat de thuisploeg scoorde. Doelman Peter Rozenbeek, die weer fantastisch in vorm was, bediende de sprintende Ilias Bouzit en Attaibi wist Hovo-doelman Dave Stet gemakkelijk te passeren.

Gelijkmaker

Na de wissel scoorde Stefan Dol de tweede treffer. Hovocubo schrok en probeerde met man en macht de achterstand weg te werken. Met nog twaalf minuten op de klok leek het een onmogelijke opgave, maar door treffers van Lahcen Bouyouzan en Kevin Tromp was de stand toch weer gelijk. Ruim een minuut voor het laatste fluitsignaal kwam FC Marlène alsnog 3-2 voor, door een treffer van Hoessein Jabir. Een knappe, maar zwaarbevochten zege in een ouderwetse spannende zaalvoetbal pot.