'Het wordt onvergetelijk' - Han Fortmann maakt zich op voor lustrumviering

  Nieuws
Marcel Loopeker, docent en voorzitter van de lustrumcommissie, verklapt nog niet wat de leerlingen vrijdag 5 oktober allemaal voor leuks te wachten staat. (Foto: Vincent de Vries/ Rodi Media)
Marcel Loopeker, docent en voorzitter van de lustrumcommissie, verklapt nog niet wat de leerlingen vrijdag 5 oktober allemaal voor leuks te wachten staat. (Foto: Vincent de Vries/ Rodi Media) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Met de hele school zandkastelen bouwen op het strand van Hargen, wadlopen bij Pieterburen, overnachten in een tent op jongerencamping De Appelhof op Terschelling of een 24 uurs-excursie naar Disneyland Parijs. Menig Heerhugowaarder herinnert zich (één van deze) evenementen nog levendig. Het is een greep uit de activiteiten waarmee de locatie Han Fortmann van het Trinitas College aandacht heeft besteed aan haar jubilea.
Dit najaar bestaat de school vijfenveertig jaar en ook dit negende lustrum zal voor de leerlingen niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit is volgens Marcel Loopeker, docent lichamelijke opvoeding en voorzitter van de lustrumcommissie, uitdrukkelijk de bedoeling: "Het uitgangspunt bij de vieringen is altijd geweest dat elke leerling in zijn of haar schoolcarrière een onvergetelijk lustrumfeest mee mag maken."

Veel festiviteiten


Wat er deze keer precies gaat gebeuren blijft nog even geheim, maar het is zeker dat alle 1.900 leerlingen van de school vrijdag 5 oktober deelnemen aan een groots opgezet interactief spel. En daar valt een heel mooie prijs mee te verdienen: de winnende klassen gaan naar Walibi - op een lesdag! De lustrumdag wordt voor de leerlingen afgesloten met een spetterend schoolfeest in Palm Beach, met medewerking van Slam-on-tour.
Het lustrum wordt niet alleen voor en door de leerlingen gevierd. Ook voor het personeel heeft de lustrumcommissie een feestelijke activiteit bedacht. De school vergeet bovendien haar oudgedienden niet: het is een goed gebruik dat er in de feestperiode een grote reünie plaatsvindt. Oud-leerlingen en -personeelsleden zijn zaterdag 13 oktober tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom in het schoolgebouw aan de Beukenlaan. Voor meer informatie: ga naar www.reuniehanfortmann.nl. Aanmelden kan via deze website, maar ook ter plaatse, op de dag zelf.

Toen en nu


Vijfenveertig jaar geleden, in 1973, begon de school onder de naam Han Fortmann College met een havo- en atheneumopleiding. Het 'HFC' was gevestigd aan de Bevelandseweg in een semi-permanent gebouw, dat niettemin pas in 2006 verruild kon worden voor de nieuwbouw aan de Beukenlaan. De school is voortgekomen uit het Alkmaarse Petrus Canisius College, toen de gemeente Heerhugowaard sterk begon te groeien en er behoefte kwam aan een zelfstandige rooms-katholieke school voor havo en atheneum. Sinds 1998 vormt de locatie Han Fortmann (havo/vwo) samen met de locatie Johannes Bosco (vmbo) het Trinitas College.
Tegenwoordig kent de school havo- en vwo-onderwijs in vele varianten. Behalve voor havo/ atheneum kunnen aankomende brugklasleerlingen kiezen voor gymnasiumonderwijs, tweetalig onderwijs en sinds dit jaar ook voor projectonderwijs met een tweejarige brugperiode. Uiteraard is ook de visie op onderwijs niet meer dezelfde als vijfenveertig jaar geleden. Locatiedirecteur Ineke Schaveling: "We willen graag dat elke leerling zich gehoord en gezien voelt. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich ontwikkelen, als individu en als lid van de maatschappij. Daar willen we hen bij ondersteunen, waarbij we ook de ouders als belangrijke partners zien. We streven naar maatwerk, onder meer door elke leerling op zijn eigen niveau te laten werken, bijvoorbeeld door het gebruik van een eigen notebook."

Halve eeuw


Over vijf jaar bestaat de locatie Han Fortmann vijftig jaar. Aan de Beukenlaan wordt er nu al nagedacht over hoe er vorm kan worden gegeven aan een onvergetelijke viering van een halve eeuw Han Fortmann.

Meer berichten
 

Fotoseries