Leerlingen Huygens College tonen hun skills

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Op het Huygens College staat het ontwikkelen van talenten centraal. Als onderdeel van deze talentontwikkeling hebben alle examenleerlingen vmbo-bb en vmbo-kb afgelopen week meegedaan met de teamvakwedstrijden van SKILLS Talents.
Leerlingen laten tijdens deze wedstrijd in groepen van drie hun skills zien binnen hun eigen vakgebied door het uitvoeren van een wedstrijdopdracht. Zo zijn de leerlingen van Horeca, Bakkerij & Recreatie aan de slag gegaan met het maken van een salade kip piri-piri en zelfgebakken brood met kruidendip. De leerlingen van Economie & Ondernemen kregen de taak om te helpen bij het runnen van een winkel en moesten onder meer kortingsacties berekenen, e-mails opstellen en de voorraadadministratie verwerken.

Provinciaal kampioenschap

De leerlingen hebben de jury positief verrast door hun taakgerichtheid en prestaties. In 120 minuten tijd werd de wedstrijdopdracht gelezen, een planning gemaakt en de opdracht uitgevoerd. Hoewel de opdracht valt binnen het vakgebied van de leerlingen, hebben ze zich niet gericht kunnen voorbereiden. En juist dat maakte de wedstrijd zo spannend. Naast een goede voorbereiding op het centraal praktijkexamen, biedt deze wedstrijd de groep met de meest behaalde punten de kans om mee te doen aan het provinciaal kampioenschap op een mbo-school in Noord-Holland. Mochten de leerlingen deze wedstrijd winnen dan gaan zij door naar de nationale finale.
Met deelname aan SKILLS Talents kunnen de leerlingen aan de buitenwereld laten zien hoe zij zich inzetten voor hun toekomst.

Meer berichten