Danilo Joanovic exposeert in Kunstkerk

  Nieuws
Door overvloedig kleurgebruik hebben de schilderijen van Danilo iets weg van kindertekeningen waarin de toeschouwer zijn eigen rol speelt. (Foto: aangeleverd)
Door overvloedig kleurgebruik hebben de schilderijen van Danilo iets weg van kindertekeningen waarin de toeschouwer zijn eigen rol speelt. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Kunstliefhebbers kunnen van vrijdag 26 oktober tot en met zaterdag 3 november de schilderijen bekijken van Danilo Joanovic da Rudna. Hij werd in 1975 geboren in Belgrado in Servië. Sinds 1992 woont en werkt hij in Amsterdam. Naast zijn kunstenaarspraktijk doceert Danilo Kunst en Cultuur aan het middelbaar onderwijs.
De schilderijen van Danilo Joanovic vormen een toneel, waarop scènes te zien zijn van autobiografische aard, gedomineerd door kleur, filmische kaders en gewaagde perspectieven. Zelf zegt hij over zijn werk: "Ik laat mij inspireren door film, videoclips en surveillancecamera's. De dingen die zich om ons heen bevinden en waar we inmiddels aan gewend raken. Ongewone dagelijkse ontmoetingen, gegoten in een vorm die doet denken aan stripverhalen. In mijn werk probeer ik de toeschouwer door een vreemd perspectief lichtelijk te desoriënteren, zodat men actief betrokken wordt in de voorstelling."
Door overvloedig kleurgebruik hebben de schilderijen van Danilo iets weg van kindertekeningen waarin de toeschouwer zijn eigen rol speelt. Zoals de stripverhalen die hij in zijn jeugd graag las. Een bijzondere schilder en een kluif voor de beschouwer.
De Kunstkerk is te vinden aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. De toegang is gratis. Meer weten? Kijk op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Meer berichten