'Nooit meer aanlopen vanuit kleedkamer' - Gymnastiekvereniging SiU heeft eindelijk eigen turnhal

  Nieuws
De officiële opening van de hal werd omlijst door spectaculaire turndemonstraties van talentvolle leden van SiU. (Foto: Jolanda Jacobs)
De officiële opening van de hal werd omlijst door spectaculaire turndemonstraties van talentvolle leden van SiU. (Foto: Jolanda Jacobs) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Voor gymnastiekvereniging SiU is een langgekoesterde wens uitgekomen. Eindelijk beschikt de club over een eigen turnhal, die ze deelt met TV Heerhugowaard, aan de Van Veenweg 100. Na maanden van intensieve voorbereiding en weken van verhuizen en klussen konden begin september de eerste trainingen in de nieuwe eigen sporthal, helemaal ingericht naar de wensen van de vereniging, gehouden worden. Zaterdagmiddag 13 oktober werd de hal officieel geopend. "We zijn heel blij dat we dit op eigen kracht hebben kunnen realiseren", aldus pr- en communicatiemedewerker van SiU, Cindy Klinge.
SiU biedt verschillende disciplines aan: turnen, acrogym, trampolinespringen, ouder & kind-gym, kleutergym, streetdance en uren voor volwassenen. De vereniging heeft ruim 750 leden. "De wens voor een eigen locatie ontstond al velen jaren geleden", vertelt Cindy. "De lessen werden gegeven in een negental van de gemeente gehuurde (gym)zalen, verspreid door heel Heerhugowaard. Vooral voor de disciplines turnen, acrogym en trampolinespringen betekende dit elke les alles opnieuw op- en afbouwen met als gevolg veel gesleep met zware materialen, slijtage, effectief minder trainingstijd, extra werkdruk op leidinggevenden die dit vaak in eigen tijd deden en veel hulp van leden en ouders. Daarnaast liepen we ook letterlijk op tegen de begrenzing van de zalen. Voor een aanloop voor een sprong over de pegasus startten de turnsters vanuit de kleedkamer! Ook was het uitbreiden in uren in bepaalde zalen niet mogelijk. De kleine gemeentezalen voldoen helaas niet meer aan de eisen die gevraagd worden door de turnsport van nu."

Baan 6

De gemeente Heerhugowaard gaf aan de vereniging niet te ondersteunen, dus was SiU in het realiseren van een eigen turnhal aangewezen op haar eigen netwerk en creativiteit. Cindy: "Binnen ons bestuur waren er al langer contacten met de tennisvereniging. Na veel overleg hebben we de mogelijkheid gekregen om baan 6 van hen te huren. Dit was qua oppervlakte groot genoeg om een mooie stap vooruit te maken. Hier is een jarenlange zoektocht aan vooraf gegaan, en dus was de blijdschap groot toen deze mogelijkheid op ons pad kwam." Eind juni werd het contract met TV Heerhugowaard ondertekend. Daarna heeft het bestuur een planning gemaakt en zijn de leden op de hoogte gebracht.
Vrijwilligers

"Eind juli hebben we 'de sleutel' gekregen en konden we de binnenbaan van de tennisvereniging gaan omtoveren tot een turnhal. Een grote groep vrijwilligers heeft zich ingezet om de ruimte op tijd klaar te maken voor de start van het nieuwe seizoen. Verhuizen, klussen, schoonmaken en slepen met materialen; ze hebben het allemaal gedaan. Dag na dag, avond na avond. Steun op het gebied van klussen en verbouwen hebben we belangeloos ontvangen van de Anton Groep en van Stichting NUT Heerhugowaard hebben we een financiële bijdrage van € 15.000,- ontvangen voor de aanschaf van nieuwe materialen. Wij zijn iedereen die ons geholpen heeft uiteraard zeer dankbaar."
Verlanglijst

De mooie eigen hal is er nu, maar dat betekent niet dat alle disciplines daarheen verhuizen. Cindy: "Voor de ouder & kindgym, kleuteruren, streetdance en volwassenen hebben we bewust de keuze gemaakt om deze goed bereikbaar in de wijken te houden. In de nieuwe hal zijn turnen en trampolinespringen ondergebracht. Helaas is er nog geen plaats voor acrogym. Deze discipline vraagt om extra ruimte om een vloer van twaalf bij twaalf meter te kunnen plaatsen en die is er nu nog niet. Deze vloer staat overigens ook hoog op de verlanglijst voor het turnen, maar kon nu niet geplaatst worden. We vestigen onze hoop op de mogelijkheid van uitbreiding, zodat we uiteindelijk echt onder één dak als één vereniging verder kunnen en onze leden zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen hun discipline."
Kijk ook eens op www.siu-heerhugowaard.nl.

Meer berichten