'Voetbal verrijkt mijn leven' - Aaike Verschoor gewaardeerd aanvoerster van Reiger Boys

  Nieuws
Aaike Verschoor. (Foto: Henk Spaan)
Aaike Verschoor. (Foto: Henk Spaan) (rodi.nl)


HEERHUGOWAARD - “Ik kan niet zo goed stilzitten, misschien ben ik daarom wel zo actief.” Het leven van de 29-jarige Aaike Verschoor draait voor een groot deel om sport. Als hobby en als middel om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien.

door Wilfred van den Hoven
Geboren in Den Helder begon de jonge Aaike al op vijfjarige leeftijd met voetballen. “Tussen de jongens van HRC. Door wat fusies heet de club nu FC Den Helder. Ik kreeg echter het advies om een club te zoeken waar het vrouwenvoetbal echt belangrijk was. Het was toen al snel duidelijk dat ik bij Reiger Boys zou gaan voetballen. Een andere optie was Fortuna Wormerveer in die tijd. Dat was me net wat te ver van Den Helder.”
Het werden drukke en volle dagen voor de jonge voetbalster. Dagelijks met de trein naar Haarlem voor haar opleiding, op de terugweg op trainingsdagen eruit in Heerhugowaard. Dan naar Reiger Boys in de Stad van de Zon, soms met de bus. “Of ik werd gebracht door mijn opa. Als ik mazzel had", vertelt ze lachend: "Kwamen mijn ouders mij vanuit Den Helder ophalen." En in het weekend de wedstrijden in de zaal en op het veld.

Wilskracht


Ze viel niet alleen op door haar wilskracht. Haar voetballende kwaliteiten werden opgemerkt bij Telstar. Het bleek dat veel voetballen, trainen en reizen geen invloed op haar studie had. Ze rondde tussen de wedstrijden en trainingen haar HBO studie Sportkunde af. "Ja, als je het zo bekijkt waren het wel drukke jaren. Maar ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan”, zo vertelt Aaike. “Twee jaar geleden ben ik weer teruggekeerd bij Reiger Boys. Telstar was een prachtige ervaring en heb gemerkt dat ik het niveau aankon. Ik speelde soms in de verdediging met Stefanie van der Gragt. Toch was mijn beslissing om sportief een stapje terug te doen weloverwogen en heb ik geen spijt gehad van mijn terugkeer."

Grote stap


In die periode kreeg de Helderse het aanbod om een bestaande sportschool over te nemen in Heerhugowaard. Aaike: “Dat was natuurlijk een grote stap, maar ik vond dat dit mijn kans was om te werken in de sportwereld. Mijn opleiding was op sport gericht en nu kon ik als franchisenemer werken in de wereld van de sport. Zo werd ik werd eigenaar van Fit4lady aan de Stationsweg. Het is een sportschool voor vrouwen. Ik doe dat nu drie jaar en dat verloopt prima. Ik hecht zelf veel waarde aan sfeer. De mensen die hier sporten voelen zich veilig en thuis. Ik vind dat belangrijk en straal dat ook graag uit. Op het veld, in de zaal en op mijn werk.”

Beach Soccer


Ondanks het ondernemerschap blijft Aaike actief bij het voetbal. Ze is een gewaardeerd aanvoerster van Reiger Boys dat in de Hoofdklasse speelt. “Ik ben in dat team een beetje de oma van de groep.” Maar ook zaalvoetbalt ze op niveau bij Team Alkmaar, speelt ze Beach Soccer met het Nederlands team en heeft ze intussen al acht interlands met het Nederlands Vrouwenzaalvoetbalteam gespeeld. “Of dat vele voetbal me niet gaat vervelen? Haha, nee hoor, helemaal niet. Het verrijkt mijn leven juist. Afgelopen zomer ben ik met het Nederlands zaalvoetbalteam in Noord Ierland geweest. We speelden daar een voorronde voor de EK-kwalificatie. Helaas lukte het ons niet om de volgende ronde te halen. Maar over twee jaar is er weer een nieuwe kans. Uiteraard hoop ik daar bij te zijn.”
Het Beach Soccer bracht haar enige tijd terug zelfs in Portugal. In Zuid Europa werd het EK gespeeld voor vrouwen. Saai kan het leven van Aaike Verschoor dus niet genoemd worden. Wel heeft ze Den Helder als woonplaats inmiddels opgegeven. "Ik woon nu in Heerhugowaard en dat bevalt me prima. Dicht bij mijn werk en bij Reiger Boys. Heerlijk hoor. Ja, ik ben een gelukkig mens.”

Meer berichten