Weer winst voor FC Marlène - Helderse Zeemacht met 3-1 verslagen

HEERHUGOWAARD – Na twee achtereen volgende nederlagen (beker en competitie) heeft FC Marlène zichzelf weer hervonden. In de thuiswedstrijd tegen het Helderse Zeemacht werd afgelopen vrijdag met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Anand Jagdewsing staat, samen met Hovocubo en Futsal Apeldoorn, op een gedeelte tweede plaats.

Zonder de geblesseerde Mo Attaibi had FC Marlène vanaf het eerste fluitsignaal al een overwicht op Zeemacht. De debutant staat met slechts vier punten op een negende plek. De Helderse ploeg probeerde met lange ballen gevaar te stichten in de verdediging van de Heerhugowaards, maar naast doelman Peter Rozenbeek was Jordy Cretier in verdedigend opzicht iedere aanval de baas. De openingstreffer kwam op naam van Nigel Wijdenbosch en nog voor de rust wist Houssain Jabir met een afstandsschot de Zeemacht doelman te verschalken. Na de wissel probeerde Zeemacht de aansluitende treffer te scoren, maar dat lukte niet. De derde treffer van FC Marlène leek op naam te komen van Ismael (Issy) Hamdaoui, maar zijn schot ging via het lichaam van de Zeemacht aanvoerder Melvin Damsma. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal wist Jordy Bos doelman Rozenbeek te verschalken: 3-1. Terecht werd Jordy Cretier uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd.’
Komende vrijdag, 9 november, speelt FC Marlène uit tegen Groene Ster in het Zeeuwse Vlissingen.