Speeltuin, woningbouw of duurzaamheid? - Gemeente Koggenland voert dorpsgesprek in Spierdijk

  Nieuws

SPIERDIJK - 'Denkt u wel eens: ik heb een goed idee voor Spierdijk?'. Met deze zin nodigt het college van Koggenland de inwoners van Spierdijk uit om samen te werken aan een nog mooier dorp. Want inwoners kennen hun omgeving het best. Donderdag 29 november is er een dorpsgesprek. De bewoners van Spierdijk ontvangen hiervoor een uitnodigingsbrief.
De dorpsgesprekken zijn een initiatief van het college van burgemeester en wethouders, bedoeld om samen met inwoners te werken aan een toekomstbestendig Koggenland. Er zijn eerder dorpsgesprekken gevoerd in Avenhorn, Berkhout, De Goorn, Hensbroek, Obdam, Oudendijk, Scharwoude, Ursem en Zuidermeer. woningbouw of duurzaamheid? Tijdens de dorpsgesprekken bepalen inwoners samen met het college van B&W wat de dorpen nodig hebben om prachtige dorpen te blijven. En waar inwoners ook in de toekomst fijn wonen, werken en recreëren. Een natuurspeeltuin of beleeftuin? Een hofje voor kwetsbare groepen? Woningbouw? Duurzaamheid?
Inwoners nemen hun ideeën mee naar hun dorpsgesprek. Tijdens het dorpsgesprek wisselen zij met andere inwoners ideeën uit en vormen zij doe-teams om met deze verbeteringen aan de slag te gaan voor hun dorp.

Aan de slag

Inwoners hoeven natuurlijk niet te wachten tot het dorpsgesprek. Zij kunnen vandaag nog aan de slag. De gemeente helpt waar nodig. Inwoners kunnen hun ideeën doorgeven via www.koggenland.nl/dorpsgesprekken. Benieuwd naar initiatieven die al uit de dorpsgesprekken in andere dorpen in de gemeente naar voren zijn gekomen? Een overzicht is te vinden op www.koggenland.nl/dorpsgesprekken.

Meer berichten