Van Dijk voorgedragen als opvolger Remkes

  Nieuws
Arthur van Dijk was onder meer tien jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. (Foto: aangeleverd)
Arthur van Dijk was onder meer tien jaar wethouder in de gemeente Haarlemmermeer. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

REGIO - Arthur Th. H. van Dijk wordt de nieuwe Commissaris van de Koning in Noord-Holland. Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) hebben hem maandag 19 november voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als Van Dijk maandag 7 januari wordt geïnstalleerd, is hij de zeventiende commissaris van Noord-Holland.
Provinciale Staten vinden dat Van Dijk uitstekend past bij het profiel voor de nieuwe commissaris dat zij in september vaststelden. Daar ging een inwonersraadpleging aan vooraf waarbij Noord-Hollanders konden aangeven wat zij belangrijk vinden in hun toekomstige commissaris van de Koning (cvdK). Aan de hand daarvan is een profielschets gemaakt. Provinciale Staten wensen een gezaghebbend en integer bestuurder die de inwoners van alle regio’s begrijpt. Een ruimdenkend en communicatief sterk persoon die zich met enthousiasme voor de provincie inzet. Een vertrouwenscommissie, bestaande uit Statenleden van de elf fracties van Provinciale Staten beoordeelde de kandidaten en kwam tot de conclusie dat Van Dijk het meest geschikt is als opvolger van Remkes.
Arthur van Dijk is sinds 2013 algemeen voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Daarnaast is hij onder meer lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van VNO-NCW. In het verleden was hij onder meer tien jaar wethouder van de gemeente Haarlemmermeer namens de VVD. Hij heeft een achtergrond bij de FIOD.
De nieuwe commissaris wordt bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. Tijdens de Statenvergadering van 7 januari vindt de installatie plaats van Van Dijk als commissaris van Noord-Holland.

Meer berichten
 

Fotoseries