Keurmerk Veiligvoedsel.nl voor Hugo-Waard

  Nieuws
Gert-Jan Hemmers overhandigt het certificaat van Stichting Veiligvoedsel.nl aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting. (Foto: Lucien Kroon)
Gert-Jan Hemmers overhandigt het certificaat van Stichting Veiligvoedsel.nl aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting. (Foto: Lucien Kroon) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Woonzorgcentrum Hugo-Waard, onderdeel van De Pieter Raat Stichting in Heerhugowaard, heeft donderdag 29 november het Keurmerk Veiligvoedsel.nl ontvangen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat aan Gabriele Kasten, bestuurder van De Pieter Raat Stichting.
Eerder werd De Raatstede, de andere woonzorglocatie van De Pieter Raat Stichting, al volledig gecertificeerd. En mag nu ook Hugo-Waard, dat sinds november 2017 bestaat, het keurmerk Veiligvoedsel.nl dragen. Met het keurmerk toont Hugo-Waard aan dat zij voldoet aan de hoge eisen van en wettelijke normen voor hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, die bestaat uit bijna 300 onderdelen. Gedurende een intensief voortraject werkte woonzorgcentrum Hugo-Waard onder begeleiding naar dit hoge niveau toe. Restaurant Hugo-Waard behaalde een 8,7. Hiermee is het keurmerk dus ruimschoots verdiend!
'Samen zorgen voor senioren, nu en in de toekomst', dat is de missie van De Pieter Raat Stichting (DPRS). Dat doet DPRS met fijne woonlocaties zoals De Raatstede en Hugo-Waard, een professioneel zorg- en ondersteuningsaanbod, met goede maaltijden en afwisselende welzijnsactiviteiten. Enthousiaste en vakkundige medewerkers bieden zorg, hulp, advies en activiteiten, afgestemd op de persoonlijke situatie en behoeften van senioren. DPRS ondersteunt senioren, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen leven kunnen leiden op de manier die zij wensen.
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor het verhogen van de voedselveiligheid in Nederland. Pure noodzaak, want jaarlijks zijn er ongeveer 350.000 tot 650.000 voedselvergiftigingen en infecties in Nederland. Uiteindelijk overlijden daaraan elk jaar zo’n 20 tot 200 mensen. Meer weten? Kijk op www.veiligvoedsel.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries