Nieuwe kunst en kerstballen in Kunstkerk

  Nieuws
Werk van Anka van der Hoeven. (Foto: aangeleverd)
Werk van Anka van der Hoeven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Kunstkerk Heerhugowaard toont van zaterdag 8 tot en met zondag 30 december de nieuwe kunstwerken die zijn aangeschaft. Er is ook een overzicht van alle kerstballen die zijn ingeleverd voor de kerstballenwedstrijd.
Onder de nieuwe kunstwerken van de Kunstkerk is ook een schilderij van Anka van der Hoeven. Zij maakt digitale tekeningen, voornamelijk van vrouwenfiguren. Anka: "Ik ben autodidact en heb mijzelf ontwikkeld in het tekenen. Ik word geïnspireerd door mode en accessoires zoals hoeden, tassen, schoenen, sieraden en kapsels."
De liefde bracht de Brabantse Jeanine Lanen naar Heerhugowaard. Zij is een fervent landschapschilder. Met veel gevoel voor detail en compositie schilderde zij onder meer 'Geestmerambacht', een schilderij dat opvalt door het standpunt van waaruit het geschilderd is. Nieuw werk is er ook van Roy Valentijn: "Mijn kijk op het leven heeft er voor gezorgd dat ik ben gaan schilderen. Het werk van Salvador Dali, Picasso en Jeroen Bosch kan ik erg waarderen! Ik begin zonder na te denken en ik breng loze lijnen aan op het doek. Ik gebruik acrylverf maar ik maak ook gebruik van spuitbussen."

Kunstzinnige kerstballen

De kerk is tevens versierd met alle kerstballen die gemaakt zijn in het kader van 'Wie maakt de meest kunstzinnige kerstbal'. Bovendien krijgen klanten momenteel tien procent korting op alle sieraden. Kijk voor meer info en openingstijden op www.kunstkerkheerhugowaard.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries