Burgemeester schrijft mee voor Amnesty International

  Nieuws
Burgemeester Bert Blase draagt zijn steentje bij voor de mensenrechten. (Foto: Vincent de Vries/ Rodi Media)
Burgemeester Bert Blase draagt zijn steentje bij voor de mensenrechten. (Foto: Vincent de Vries/ Rodi Media) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Burgemeester Bert Blase schoof vrijdagmiddag 30 november aan bij de schrijftafel van Amnesty International in het gemeentehuis. Amnesty is actief in de periode rond 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten. Onder de titel 'Write for Rights' organiseren afdelingen van Amnesty schrijftafels. In het gemeentehuis kunnen nog tot 10 december brieven geschreven worden ten behoeve van vijf vrouwen uit Zuid-Afrika, Iran, Oekraïne, Venezuela en El Salvador.
Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 57 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt. Maandag 10 december bestoken Amnesty-leden wereldwijd autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo'n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Want niemand wil te boek staan als onderdrukker, folteraar of tiran. In Nederland staan tijdens de 'Write for Rights' acht mensen centraal. Voor hen worden brieven geschreven aan de autoriteiten; dat kan een koning, president, minister of het hoofd van de politie zijn. Zij worden gevraagd snel maatregelen te nemen: een gewetensgevangene vrij te laten, daders van marteling te berechten of discriminatie te stoppen. Ook worden de slachtoffers van mensenrechtenschendingen zelf gegroet. Voor hen is morele steun enorm belangrijk. Te weten dat ze niet worden vergeten en dat er zelfs mensen over de hele wereld met ze meeleven en voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.

Doe mee

Iedereen kan meedoen: op papier brieven schrijven, een voorbedrukte brief ondertekenen, een groet schrijven op een lege kaart... Tot en met maandag 10 december is de werkgroep Amnesty International in de bibliotheek van Heerhugowaard aanwezig. Uiteraard heeft de werkgroep mensen nodig om het schrijven te begeleiden. De bibliotheek is maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Meer weten? Mail naar info@amnestyheerhugowaard.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries