'Ik kan niet wachten tot het op tv komt' - Obdamse Mikki van Wijk in Blind Auditions The Voice of Holland

  Nieuws
Mikki in de 'wachtkamer' voor de Blind Auditions. (Foto: aangeleverd)
Mikki in de 'wachtkamer' voor de Blind Auditions. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

OBDAM - Kijktip: vrijdagavond 7 december is de Obdamse Mikki van Wijk te zien in de talentenjacht 'The Voice of Holland' op RTL4. Zou ze de Blind Auditions doorkomen...? Zie het vanaf 20.30 uur. De redactie van het Heerhugowaards Nieuwsblad mocht de pas zestienjarige Mikki alvast wat vragen stellen.
Waarom doe je mee aan The Voice of Holland?
Mikki: "Ik doe mee aan The Voice of Holland omdat ik zangeres wil worden, en ik hoop dat het programma mij daarbij kan helpen. Daarnaast vind ik zingen echt superleuk om te doen en hoop ik ook dat ik na The Voice mijn eigen liedjes kan uitbrengen."
Hoe lang zing je al?
"Ik zing eigenlijk al me hele leven! Als kind zong ik altijd liedjes mee in de auto. In het Engels, ook al kon ik dat toen eigenlijk nog niet. In groep 7 nam ik voor het eerst zangles, maar dat was in een groepje. Na een tijdje stopte ik daarmee, maar in de tweede klas van de middelbare school pakte ik de draad weer op. Eerst weer in een groepje maar later vroeg de zangdocent of ik alleen wilde lessen. Sindsdien ben ik met m'n zang echt heel erg gegroeid. Ik heb zangles bij Nicole Verouden en ben vaak te vinden in een studio in Obdam waar ik mijn eigen liedjes schrijf en opneem. Ze zijn helaas nog niet uitgebracht. Daarnaast zit ik in een bandje, sevenminds, waarmee ik optreed in de buurt."
Wat voor soort muziek zing je?
"Eigenlijk zing ik van alles: pop, r&b, blues en ik begin Nederlandse pop ook leuk te vinden. Ik houd vooral van Whitney Houston en Beyoncé, maar ik vind het ook leuk om wat kleinere, ingetogen liedjes te zingen."
Je mag natuurlijk niet vertellen hoe je tv-avontuur is afgelopen, maar kun je wel zeggen hoe het voor je was om mee te doen?
"Ik vond het supergaaf om auditie te doen. Ik was super zenuwachtig. Ik had nooit verwacht dat ik überhaupt zoiets zou kunnen doen in mijn leven en al helemaal niet op mijn zestiende, dus ik vond het echt geweldig om te doen en kan niet wachten tot het op tv komt!"

Meer berichten
 

Fotoseries