'A Festival of Lessons and Carols'

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - De oecumenische zanggroep Echo voert dinsdagavond 18 december zijn Carols uit in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg in Heerhugowaard. De uitvoering begint om 20.30 uur, de kosten voor de entree bedragen €10,-. De zaal is open om 20.00 uur.
Het programma bestaat uit Engelse, Franse, Duitse en Nederlandse liedteksten. De Carols worden afgewisseld met lezingen uit het oude en nieuwe testament, over de geboorte van Jezus Christus. Deze bijbellezingen worden door voorgangers van kerkgemeenschappen uit Heerhugowaard en omgeving voorgelezen, om zo het oecumenische karakter van het festival te versterken. Muzikale medewerking wordt verleend door pianiste Joke Tuinema; Cor Docter neemt de orgelpartijen voor zijn rekening. Chantal van Hamersveld-van den Dungen en Theo Kostelijk begeleiden respectievelijk op fluit en trompet. Het geheel staat onder de enthousiaste en bezielende leiding van Erwin de Ruijter.
Traditioneel wordt het festival afgetrapt met het bekende 'Once in Royal Davids City', waarmee het koor het kaarslicht en de kerstsfeer de kerk inbrengt. Het publiek doet actief mee aan het festival, omdat zij bij een flink aantal Carols een couplet of refrein mee kan zingen. Na afloop kan er onder het genot van een drankje nagenoten worden in ontmoetingscentrum De Brink.
Kaarten zijn te verkrijgen aan de deur of in de voorverkoop via Inge Fukkink-Bordes (06-15607255 of ingebordes@quicknet.nl) of Ineke de Boer (06-24134553 of oosthoeve@hetnet.nl).

Meer berichten
 

Fotoseries