Goede voornemens

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Ik deed nooit aan goede voornemens. Want aardig zijn moet je elke dag al doen en stoppen met roken hoef ik niet, want dat heb ik jaren geleden al gedaan. Afvallen moet ik wel, maar ik heb geen zin om daar op 1 januari mee te beginnen. Bij het idee alleen al krijg ik zin in nog een oliebol.
Dit jaar heb ik wel degelijk een goed voornemen. En dat is een nieuwe baan als directiesecretaresse vinden. Vorig jaar heb ik een verkeerde keus gemaakt en kwam ik er achter hoe het is om elke dag met tegenzin naar je werk te gaan. Op zondag keek ik al als een berg tegen de nieuwe week op. Voordat ik naar binnenstapte op maandagochtend moest ik heel diep ademhalen en de rest van de dag vroeg ik mezelf af wat ik in hemelsnaam aan het doen was en hoe ik hier terecht was gekomen. Dolblij was ik als het weekend weer in zicht kwam.
Uiteindelijk heb ik opgezegd. En dat is toch wel even slikken, want als moderne vrouw vind ik dat ik voor mijn eigen inkomen moet zorgen. Nu was ik plotseling in een situatie dat ik eerst moest overleggen met mijn man toen ik vond dat ik nieuwe schoenen nodig had. Dus snel mijn cv geüpdatet. Die is gelukkig piekfijn in orde, dus kon ik direct schrijven op een aantal vacatures.
Met goed gevolg; de eerste gesprekken in 2019 staan al gepland. Snel nog even naar de kapper, mijn beste kleren aan en mijn beste beentje voor. Met een goede voorbereiding en een beetje geluk moet het me gaan lukken om weer lekker aan de slag te gaan en kan ik dat goede voornemen waarmaken. Daarna toch ook maar iets doen aan dat afvallen.
Margreet Hoek
margreethoek@ziggo.nl

Meer berichten