Eerste nieuwbouwproject in Stationsgebied gepresenteerd

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Henselmans Ontwikkeling heeft donderdag 13 juli in Restaurant Aangenaam haar plan voor de herontwikkeling van de Stationsweg 114 in Heerhugowaard aan de directe omgeving gepresenteerd. De genodigden konden kennismaken met de eerste schetsplannen voor de realisatie van een appartementengebouw, direct naast fietsbrug 'De Krul'.
Het betreft een ambitieus plan voor een appartementengebouw met ongeveer zestig kleinere appartementen voor de doelgroep starters, singles en senioren. Er zijn in de schetsplannen enkele nog uit te werken commerciële ruimten op de begane grond gesitueerd.

Markant gebouw


Joost Breebaart van Architectenbureau Breebaart Korver BNA uit Zuid Scharwoude is verantwoordelijk voor het ontwerp van het markante gebouw, dat in hoogte oploopt van achter de Westdijk naar het station van Heerhugowaard. Het ontwerp kenmerkt zich door de toepassing van veel groen in de gevels, zodat er een mooie overgang ontstaat van het natuurgebied Oosterdel naar de stedelijke ontwikkeling van het Stationsgebied. In de gemeentelijke structuurvisie Stationspark Heerhugowaard en het provinciale knooppuntenbeleid zijn voor ontwikkelingen als deze de basis gelegd. De gemeenteraad heeft eind 2016 bovendien het startsein gegeven om in 2017 een masterplan voor het stationsgebied te maken, onder meer om nieuwbouwprojecten in te kunnen passen. Stedenbouwkundig adviesbureau KuiperCompagnons uit Rotterdam heeft samen met twee klankbordgroepen het masterplan in voorbereiding. Eind november volgt daar in de Heerhugowaardse gemeenteraad besluitvorming over.
Het nu gepresenteerde schetsplan van Henselmans Ontwikkeling is het eerste nieuwbouwinitiatief, waarmee de gebiedsontwikkeling een nieuwe fase ingaat. De architect werkt het plan in overleg met de gemeente Heerhugowaard verder uit, waarna een bestemmingsplanprocedure volgt.
De reacties van omwonenden waren heel positief met her en der een kanttekening. Waar mogelijk worden de opmerkingen in het plan verwerkt.
Meer weten? Bel Henselmans Ontwikkeling via 0226-312375.

Meer berichten