Leer over astronomie

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Sterrenwacht Saturnus organiseert ook dit jaar een cursus astronomie. Maak in acht interessante lessen een reis door ruimte en tijd. Deze cursus neemt deelnemers mee terug naar het allereerste begin: de oerknal.
De reis leidt verder langs de Maan en de planeten, de Zon en de sterren. Iedere les staat een ander onderwerp centraal: onder meer zons- en maansverduisteringen, kometen en vallende sterren en het sterrenstelsel komen aan bod. Cursisten ontvangen een syllabus en aan het einde van de cursus een cd met prachtige afbeeldingen, alle presentaties van de cursus en een aantal interessante astronomieprogramma’s. De cursus duurt acht weken, de lessen beginnen om 19.30 uur en duren ongeveer twee uur. Aan het eind van de les is er, bij helder weer, gelegenheid tot het doen van waarnemingen in de koepel. De eerste les is woensdag 18 oktober bij de Sterrenwacht aan de Van Veenweg 98 in Heerhugowaard.
Meer weten of inschrijven? Kijk op www.sterrenwachtsaturnus.nl of mail naar info@sterrenwachtsaturnus.nl. Vermeld in de mail dat het om de cursus astronomie gaat.

Meer berichten