Oud AZ-speler Kees Kist terug op het voetbalveld

  Nieuws

SPANBROEK - De zestig gepasseerd en toch lekker blijven voetballen? Dat kan met OldStars walking football, een initiatief van de Eredivisie en het Nationaal Ouderenfonds. Ook in Spanbroek wordt deze bijzondere sport binnenkort beoefend. Donderdag 14 december vindt bij voetbalvereniging VVS '46 een informatieochtend plaats. Om zoveel mogelijk senioren aan het wandelvoetballen te krijgen, laat niemand minder dan oud AZ-speler Kees Kist zien hoe het spel in zijn werk gaat.
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag alleen gewandeld worden en dus niet gerend, om blessures te voorkomen en zestigplussers de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt zeven tegen zeven gespeeld, zonder keepers, en slidings en lichamelijk contact zijn verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan in dit project voorop.
Kees Kist, de legendarische spits van AZ uit de jaren zeventig en tachtig, hoopt op veel nieuwe spelers: ,,Het is echt een nieuw concept voor onze doelgroep. Het elf tegen elf is niet meer haalbaar voor de oudere garde en daarom is walking football zo leuk. Misschien nog wel leuker dan het voetballen zelf is de gezelligheid eromheen en het weer spelen met je 'oude maten'. De sfeer is altijd top en we lachen veel."

Doe mee


Tijdens de informatieochtend bij VVS '46 wordt gekeken naar mogelijkheden om ouderen in beweging te brengen binnen een voetbalvereniging. Onderwerpen die op aan bod komen zijn het trainingsprogramma, de werving van deelnemers en lokale samenwerking in de regio. Voor deze ochtend zijn niet alleen voetbalverenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties uit heel West-Friesland uitgenodigd; ook buurtsportcoaches en leden van diverse verenigingen zijn van harte welkom om aan te sluiten. Daarnaast is er voor elke vereniging of instelling de mogelijkheid om met vier tot zes personen deel te nemen aan een OldStars walking football clinic met Kees Kist.
Ook meedoen aan de clinic met Kees Kist, donderdag 14 december van 10.00 tot 13.00 uur bij VVS '46 aan de Spanbroekerweg 120a in Spanbroek? Opgeven kan via info@oldstars.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries