`Als ik maar kan schrijven, ben ik tevreden' - Obdamse Krista van der Hulst lanceert tweede `chickl

  Nieuws

OBDAM/ ZEIST – Al op de basisschool in Obdam schreef Krista van der Hulst kleine verslagen van de familievakanties naar Frankrijk en stukjes voor de schoolkrant. In haar jaren op de middelbare school - het Han Fortmann College in Heerhugowaard – liep die hobby steeds verder uit de hand. Nu, op haar vijfendertigste, heeft Krista haar tweede boek uitgebracht. ‘Kiezen of daten’ gaat over een vrouw die verliefd wordt op twee mannen. ,,Net als mijn eerste boek is ook dit weer een echte ‘chicklit’. Hopelijk wordt dit verhaal net zo goed ontvangen als mijn debuut, ‘Dwaze dates of echte liefde’.
Chicklit is eigentijdse romantische fictielectuur, vóór en dóór jonge vrouwen. De heldin in het verhaal is een onafhankelijke jonge vrouw die er goed uitziet, met een interessante baan en veel belangstelling voor relaties en seksualiteit. De verhalen zijn vaak eigentijds en met veel gevoel voor humor en zelfspot geschreven. Krista’s verhalen sluiten hier perfect op aan. Dat ze het genre uitstekend beheerst, weet iedereen die ‘Dwaze dates of echte liefde’ heeft gelezen. Voor een debuut deed dat boek het namelijk uitstekend. Op boekensites, blogs en fora verschenen diverse positieve recensies. ,,Ik hoop dat mijn eerste boek, door de aandacht die ‘Kiezen of daten’ nu krijgt, ook weer een boost krijgt”, stelt Krista, die inmiddels in Zeist woont, hoopvol.

Jos Weijmer


Nog voor haar eerste boek in februari 2014 verscheen, was ze al bezig aan het verhaal van ‘Kiezen of daten’. ,,Toen ik op een gegeven moment op de helft was, heb ik het een aantal mensen laten lezen, onder wie mijn moeder. Omdat iedereen enthousiast was, wist ik dat ik op de goede weg zat.” Toen het verhaal af was, in het voorjaar van 2015, zocht ze uitgeverij Zilverspoor weer op. Die had haar eerste boek ook uitgebracht, al hoefde er niet echt in geïnvesteerd te worden omdat Krista, door aandeelhouders te werven, zelf al een financiële basis had gelegd. Ze stond op het punt de contacten weer aan te halen, toen uitgever Jos Weijmer plotseling kwam te overlijden. ,,Dat was wel even een klap. De toekomst van de uitgeverij kwam op losse schroeven te staan. Gelukkig wilden de rechterhand van Jos, Cocky van Dijk, en zijn partner Roelie Raemaekers de droom van Jos doorzetten en waren ze enthousiast over mijn boek."

Derde boek


Krista - die Bouwkunde en Beleid, Communicatie en Organisatie studeerde, momenteel werkt als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling voor begeleid wonen en mama is van zoontje Kay van anderhalf – werkt momenteel aan haar derde boek, een romantische thriller over een vrouw die werkt bij de zedenpolitie. Ze beseft als geen ander dat ze geluk heeft gehad dat juist haar werk werd opgepikt door een uitgever. ,,Je moet niet alleen jezelf kunnen verkopen, maar ook mazzel hebben. Mensen met goede ideeën en een leuke pen zijn er genoeg, maar niet iedereen zal zijn droom om ooit een eigen boek uit te brengen, zien uitkomen.” En ze is ook realistisch: ,,Ik hoef echt de bestsellerslijsten niet aan toe voeren, dat is natuurlijk heel hoog gegrepen. Zolang ik maar gewoon kan schrijven ben ik al tevreden. En als je dan ook nog hoort dat andere mensen je werk waarderen, dan is dat mooi meegenomen. Daar word ik van binnen heel warm van..."
Zowel ‘Kiezen of daten’ als ‘Dwaze dates of echte liefde’ zijn verkrijgbaar bij de betere boekhandel, online verkooppunten als Bol.com en via www.zilverspoor.nl. Kijk ook eens op www.kristavanderhulst.nl.

Meer berichten