De bal is rond: vijf vragen aan Eric van Duyvenvoorde

Oranje
Eric (r) bezocht in 2018 met zijn vrienden de wedstrijd van Oranje tegen Duitsland in de Nations League.
Eric (r) bezocht in 2018 met zijn vrienden de wedstrijd van Oranje tegen Duitsland in de Nations League. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Eric van Duyvenvoorde (50) uit Heerhugowaard is al fan van Oranje sinds hij kan lopen. “De mooiste herinnering is toch wel het EK van 1988. Toen woonde ik nog in Katwijk aan Zee en ik weet nog goed dat wij de Duitse toeristen uitlachten en hun auto’s heen en weer slingerden. Wat ook een mooie herinnering is, is dat ik de halve finale en finale van het EK in Zweden heb bezocht. Helaas schopte Van Basten de penalty finaal mis, waardoor wij in de finale tussen Deense fans stonden te juichen.”

Waar, hoe en met wie kijk je het liefst naar de wedstrijden van het Nederlands Elftal?

“Het liefst kijk ik wedstrijden van het Nederlands elftal in het stadion. En dan ook nog eens in de Kuip, zegt is als AZ supporter (!). De sfeer daar in het stadion is nergens in Nederland te vinden. Jammer dat het verdwijnt. Nu met de coronaperikelen kijk ik lekker thuis, met een paar vrienden. In het verleden heb ik als supporter ook wedstrijden in het buitenland gezien, waaronder in Luxemburg, Zweden, Polen, Engeland en niet te vergeten Tsjechië: met een bus vol Heerhugowaarders bijna een week weg. Om nooit meer te vergeten!”

Wie is je favoriete speler van Oranje en waarom?

“Een beetje AZ-fan zegt natuurlijk Owen Wijndal. Ik verwacht veel van deze linkervleugelverdediger. Een goede back die zijn mannetje staat en veel vertrouwen uitstraalt op de achterste linie van het team.”

Waarom gaat dit hét toernooi van Oranje worden?

“Oei moeilijk vraag. Ik heb hier geen hoge verwachtingen van, omdat het nog een jong team is. Er zit wel toekomst in, dus volgend jaar hebben we weer een kans op het WK!”

Welke gouden tip heb je voor de bondscoach?

“Als je toch aan het verjongen bent, kijk eens naar de keepers. Stekelenburg is te oud, Krul heeft het afgelopen jaar niet op het hoogste niveau gespeeld en dan blijft Bizot over. Zet hém op doel! Hij is de jongste van de drie, heeft de afgelopen twee seizoenen uitstekend gekeept en ligt goed in de groep.”

Tot slot, vul aan: Als Oranje Europees kampioen wordt dan …?

“...Ga ik met mijn maten weer de sloot in, haha. Traditie van de afgelopen jaren! Ik hoop dat het weer mag!”