Politie zoekt getuigen openbreken BMW’s aan de Zwarte Dolfijn

Politie
Kostbare systemen zoals navigatieapparatuur wordt door auto-inbrekers vakkundig verwijderd.
Kostbare systemen zoals navigatieapparatuur wordt door auto-inbrekers vakkundig verwijderd. (Foto: Facebook Politie HHW)

HEERHUGOWAARD - In de nacht van zondag 21 op maandag 22 maart zijn meerdere BMW’s opengebroken in de omgeving van de Zwarte Dolfijn in de wijk Butterhuizen in Heerhugowaard. Daarbij zijn onder meer navigatiesystemen en sturen weggenomen. 

Politie Heerhugowaard meldt op haar Facebook-pagina op zoek te zijn naar eventuele getuigen en camerabeelden. ‘Heeft u misschien die nacht iets gezien? Is u misschien eerder iets verdachts opgevallen? Heeft camerabeelden of andere info? Neem dan contact op met Basisteam Heerhugowaard via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.’

Vooral duurdere auto’s, waaronder BMW’s en Audi’s, zijn populair bij autokrakers. Zij kunnen zichzelf toegang verschaffen tot de auto’s door het signaal van de elektronische autosleutel te hacken. Eenmaal binnen worden vakkundig kostbare systemen uit het dashboard en de middenconsole verwijderd. Ook het stuur en het airbagsysteem zijn gewild.