Doe mee met de gratis cursus Politiek Actief

Politiek
Wil jij ook meepraten en meebeslissen? Meld je dan aan voor de cursus.
Wil jij ook meepraten en meebeslissen? Meld je dan aan voor de cursus. (Foto: ProDemos)

DIJK EN WAARD - Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad? Denkt u wel eens dat u dat beter zou kunnen? Of wilt u iets voor elkaar krijgen bij de gemeente, maar weet u niet hoe? Volg dan de digitale cursus Politiek Actief voor de gemeente en ontdek het!

Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid. De cursus start donderdag 20 mei. Meedoen is gratis.

Programma

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer politiek en bestuur in Nederland; verkiezingen algemeen; politieke partijen; de taken van de gemeente; het bestuur van de gemeente; verkiezingen en collegevorming; de besluitvormingsprocedure; invloed op beleid en besluitvorming; de drie rollen van de gemeenteraad en gemeentelijke financiën. In de vierde bijeenkomst wordt debattraining gegeven en in de vijfde bijeenkomst wordt een bezoek gebracht aan een raadsvergadering.


Voor iedereen

De gemeente vindt het belangrijk dat de groep deelnemers aan deze cursus divers is. Op die manier komen verschillende invalshoeken aan bod. De gemeente benadrukt daarom dat iedereen welkom is in de cursus Politiek Actief. Wilt u meedoen? De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard organiseren de cursus gezamenlijk. Per gemeente zijn er vijftien plekken beschikbaar. Bij meer interesse zal er een selectie plaatsvinden. Hiervoor schrijft u een korte schriftelijke motivatie.

Meedoen? Meld u uiterlijk 25 april aan via een mailtje naar griffie@gemeentelangedijk.nl. U ontvangt dan een aanmeldformulier. Vanwege de coronamaatregelen vinden de bijeenkomsten naar verwachting online plaats. Kijk voor meer informatie op ProDemos.nl.