FC 072 klopt koploper in rechtstreeks duel

KBL Schoonmaakcentrum en DNR Energy deelden de punten.
KBL Schoonmaakcentrum en DNR Energy deelden de punten. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - In de Deza Kozijnen-Cup is FC 072 erin geslaagd om koploper Energy Trust tot op twee punten te naderen. Na een 2-0 achterstand kwam FC 072 sterk terug via Stephan van den Bosch (tweemaal), Stephan Kocken, Remco van Wanrooij en Danny Florijn en tot een 2-5 voorsprong. Energy Trust kwam wel goed terug in de wedstrijd met goals van Furkan Kebabci en Sercan Yilmaz 4-5. Maar de genadeklap kwam van Stephan Kocken in de 39e minuut na een fraaie counter de 4-6 maakte. Nu staat FC 072 op de tweede plaats in de Deza Kozijnen-Cup.

Ook de nummer drie E-TEC Power voert de druk op na de 11-3 overwinning op Alphega Apotheken Alkmaar. Er konden vier goals bijgeschreven worden aan het totaal van Rick Does. Timo Kool scoorde eveneens viermaal. Snijder Sfeerverwarming speelde een prima wedstrijd tegen L'Arcade, dat veel vaste krachten miste vanwege de schoolvakantie. Het werd uiteindelijk 6-1, mede door drie goals van Maarten van Ammers. TOP pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie; het won met 6-2 van Bouwbedrijf Bert Groot. Jesse Rood en ino Snoek waren met twee goals de motor van TOP. De twee goals van Bouwbedrijf Bert Groot kwamen op naam van Hans Blokdijk. KBL Schoonmaakcentrum en DNR-Energy maakten er een rommelige partij van en kwamen niet verder dan 1-1, dankzij goals van Huy Vu en Stijn Rhebergen. 4FUN begon sterk aan de wedstrijd tegen SDV Installatietechniek en kwam op een 1-0 voorsprong via Dennis van Stralen. 4FUN weigerde om de score uit te bouwen en kreeg dan ook de 1-1 om de oren van Melvin Blom. Daarna zakte het als een kaartenhuis in bij 4FUN, zodat SDV Installatietechniek kon uitlopen naar een ruime 5-1 overwinning.

Zonneveld Elektro stunt tegen koploper

In de dertiende ronde in de 123Borstels.nl-cup heeft de ongenaakbare koploper Autobedrijf John Visser zijn eerste punten verspeeld. Het topduel tegen de nummer twee Zonneveld Elektro eindigde na een enerverende wedstrijd in 4-4 en het publiek was bij deze wedstrijd de grote winnaar. Verder was het opmerkelijk dat het sterke Jos Kamp Assurantiën opvallend veel moeite had met degradatiekandidaat Renses Automobielbedrijven (3-2).

Middenmoter Tips Thailand begon sterk tegen subtopper Used Products Heerhugowaard en stond halverwege de wedstrijd door doelpunten van Niels de Block, Niels Kamp en Rico Vlaar op een ogenschijnlijk comfortabele 3-0 voorsprong. Hierna begon de ijzersterke tandem van Used Products, Giovanni Siem-A-Joe en Guilaume Rijssel, weer te draaien door in een kwartier maar liefst zes keer te scoren. Het werd uiteindelijk 6-4 voor Used Products en door zijn vier doelpunten stijgt Giovanni Siem-A-Joe naar de zesde plaats op de topscoorderslijst (al 22 doelpunten!)

Damclub SNA had het lange tijd lastig tegen De Heertjes 4 / Sunrise Zonwering bv, dat in de beginfase na een fraaie tegenaanval via Bram Barhorst op voorsprong kwam. Ruben Kuipers maakte hierna alweer snel gelijk voor de dammers, die vervolgens pech hadden dat tot drie keer toe de bal via de binnenkant van de paal niet in het doel verdween. De Heertjes hielden echter lang knap stand en waren bij enkele gevaarlijke tegenaanvallen ook dicht bij een treffer. Twee doelpunten binnen een minuut van wederom Ruben Kuipers en Stanley Soosaipillai brachten Damclub SNA in veilige haven, dat uiteindelijk met 5-1 won.

Het op de derde plaats staande Jos Kamp Assurantiën stond al snel op een 2-0 voorsprong tegen het tegen degradatie vechtende Renses Automobielbedrijven. In de dertigste minuut bracht een doelpunt van Marcel Stam Renses terug in de wedstrijd en ontstond er een spannende slotfase. Het doelpunt van Rik Hartsink in de laatste minuut besliste uiteindelijk dit duel, al kwam Renses nog terug tot 3-2.

De topper tussen koploper Autobedrijf John Visser en de nummer twee Zonneveld Elektro leverde een uitslag op die dit duel verdiende (4-4). Dankzij fantastisch keeperswerk van Mark Honigh bleef Zonneveld Elektro op de been. Zonneveld kwam iedere keer op voorsprong, maar de koploper slaagde er telkens weer in om de achterstand ongedaan te maken. In de slotfase hing er een sensatie in de lucht toen het autobedrijf twee minuten met een man minder moest spelen, maar Zonneveld had toen niet de kracht meer (het speelde met slechts één wissel!) om hier nog van te profiteren. Het was opvallend dat deze wedstrijd acht verschillende doelpuntenmakers telde!

Smaak Enzo bood middenmoter Horizon Transport & Koeriersdiensten tot halverwege de wedstrijd goed partij (3-3), maar hierna liep Horizon via twee doelpunten van zowel Sebastiaan van Enk als Saitcan Kasimoglu uit naar 7-3 en deze klap kon Smaak Enzo niet meer verwerken. Het werd uiteindelijk 9-5 voor Horizon, dat hierdoor nog altijd in de race is voor de tweede plaats.

Ook Jan Sprenkeling Square mag blijven dromen van promotie na een 7-5 overwinning op Van Dijk Borstelwerken.nl. Halverwege de wedstrijd stond Van Dijk met 4-3 voor, maar vier doelpunten in ruim tien minuten van Jan Sprenkeling (waarvan drie van Danny Konijn!) was teveel voor Van Dijk. Het werd uiteindelijk 7-5 voor Jan Sprenkeling en Danny van Dijk scoorde in deze wedstrijd vier keer voor Van Dijk.

Na 13 van de 22 speelrondes strijden op ruime achterstand van koploper Autobedrijf John Visser zoals het er nu naar uitziet Jos Kamp, Assurantiën, Zonneveld Elektro, Used Products Heerhugowaard, Jan Sprenkeling Square en Horizon Transport & Koeriersdiensten om de tweede plaats, een plek die aan het einde van de competitie recht geeft op directe promotie naar de hoogste klasse. Het onderlinge verschil tussen deze vijf teams is slechts drie punten!