Gymnastiekvereniging Victor Obdam bestaat zestig jaar

  Sport

OBDAM - Gymnastiekvereniging Victor Obdam is 16 april 1959 opgericht en bestaat dit jaar dus zestig jaar. Om dit prachtige jubileum te vieren is voor zaterdag 16 maart een feestelijk programma in elkaar gezet. Voor alle leden is er iets te doen.

Piet Oudejans nam rond 1956/1957 het initiatief voor een gymclub in Obdam. De lessen werden gehouden in de Brink en waren vrij eenvoudig van opzet. De officiële oprichtingsdatum van de vereniging is 16 april 1959. De vereniging ging met een dikke honderd leden van start en in het tweede jaar waren dit er al ruim 150. Oudejans werd als oefenmeester aangesteld. Onder zijn leiderschap ging het steeds beter met de vereniging en werd er ook deelgenomen aan wedstrijden. In 1962 werd, met dank aan de inspanningen van de toenmalige burgemeester, het gloednieuwe gymlokaal aan de Van Wassenaerstraat in gebruik genomen. Op 14 februari 1962 werd de zaal officieel geopend door toenmalig topturner Klaas Boot.

Van oorsprong werd er alleen 'ritmische' gymnastiek beoefend door meisjes, vrouwen, jongens en mannen. Dit is jaren zo gebleven. Op dit moment is er geen jongens-/mannenturnen meer, wel zitten er veel jongens op de kleutergym. Verder is er recreatieturnen voor basisschoolleerlingen, selectie (wedstrijd) turnen en turnen voor jonge talenten. Ook is er gym-/conditietraining voor senioren. Nieuwe takken van sport zijn aerial dancing en free run.

Naam en logo

Omdat er binnen de vereniging meerdere disciplines worden uitgeoefend, wilde het bestuur graag een andere naam die de diversiteit zou benadrukken. "Het moest ooit eens gebeuren, een nieuwe naam en een nieuw logo", aldus penningmeester Trudy Koning. "Valentin Ocheda heeft ons het zetje gegeven om hier nu echt mee aan de slag te gaan. Met zijn creatieve brein en onze input heeft hij, geheel kosteloos, een prachtig nieuw logo voor ons bedacht, met hieraan vast een geheel nieuwe huisstijl! Eigentijds, verfrissend en in onze ogen heel mooi! Natuurlijk is ook de naam veranderd naar een modernere, alles omvattende versie. Zaterdag 16 maart om 12.15 uur worden onze nieuwe naam en huisstijl onthuld." Voor iedereen die betrokken is (geweest) bij de vereniging wordt zaterdagmiddag 16 maart van 17.15 tot 18.45 uur een receptie gehouden in de gymzaal. Leden kunnen zich per mail aanmelden voor diverse activiteiten die deze feestelijke dag plaatsvinden. Kijk voor meer informatie op www.victor-obdam.nl.

Meer berichten