FC Marlène verliest van White Stones

FC Marlene verloor in de uitwedstrijd tegen White Stones met 1-2. Komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen zvv Volendam. (Foto: Sander Kaaij).

HEERHUGOWAARD – In de voorlaatste wedstrijd heeft FC Marlène een 2-1 nederlaag moeten incasseren. De formatie van coach Anand Jagdewsing verloor in de uitwedstrijd tegen het Egmondse White Stones met 2-1. Voor White Stones een belangrijke zege, omdat door deze overwinning rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie werd voorkomen.

FC Marlène kwam in sporthal Watertoren tegen White Stones met een gehalveerde selectie binnen de lijnen. Zonder Nabil Akaazoun (interland verplichtingen), Housain Jabir (blessure), Nigel Wijdenbosch (blessure) en doelman Peter Rozenbeek. Het betrouwbare sluitstuk was officieel geschorst, maar had zeker niet kunnen spelen omdat hij vader van een dochter is geworden. Toch kwam FC Marlène in de vierde minuut op voorsprong door een treffer van Mo Attaibi, maar amper zes minuten later scoorde Luc Schuffelen de gelijkmaker.

Play-off

Voor de wissel kreeg White Stones kansen op een voorsprong, maar doelman Melvin Habets stond steeds op de juiste plek. Kort na de rust kwam White Stones alsnog op voorsprong door een treffer van Raymond de Waard. Dat bleek achttien minuten later de eindstand, omdat White Stones een groot kansen onbenut liet. Zaterdagavond 13 april ontvangt FC Marlène ZVV Volendam in sporthal Waardergolf. Aanvang 19.30 uur. Vrijdag 26 april de eerste halve finale van de play-off. Tegenstander van FC Marlène is dan FC Eindhoven of Hovocubo.