Forse nederlaag Marlène

In de eerste finalewedstrijd tegen Hovocubo verloor FC Marlene met 2-7.
In de eerste finalewedstrijd tegen Hovocubo verloor FC Marlene met 2-7. (Foto: Theo Annes).

HEERHUGOWAARD – Een fantastische sfeer vulde de Waardergolf vrijdag 10 mei voor aanvang van de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap zaalvoetbal tussen FC Marlène en het Hoornse Hovocubo. De sporthal was tot de laatste plaats bezet en zelfs schuin achter de doelen stonden supporters op een kluitje te wachten op het eerste fluitsignaal. Hovocubo bleek met 2-7 te sterk voor FC Marlène en lijkt dicht bij de landstitel.

De ploeg van scheidend coach Anand Jagdewsing begon sterk. Al in de derde minuut ondernam Ilias Bouzit een sprint vanaf eigen helft, waarna hij doelman Dave Stet verschalkte. De 1-0 voorsprong werd door de honderden toeschouwers met een geweldig applaus beloond. Dezelfde Bouzit kreeg nog twee kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Stet stond in de weg of het schot eindigde naast het doel. Hovocubo wist voor de rust nog wel tweemaal doelman Peter Rozenbeek te passeren, waardoor FC Marlène tegen een 1-2 achterstand aankeek.

Balvirtuoos

Meteen na rust leek Bouzit de gelijkmaker op zijn naam te brengen. De balvirtuoos ging alleen af op Stet, maar zijn poging mislukte: het schot ging naast het doel. Een forse tegenvaller, omdat Hovocubo het slordige spel van de thuisclub vervolgens flink afstrafte. In twaalf minuten tijd stond er 1-6 op het scorebord. In de laatste minuut scoorde Nabil Akaazoun met een fraaie treffer nog wel 2-6, maar vanaf de aftrap bepaalden de gasten de eindstand op 2-7. Mocht FC Marlène vrijdagavond 17 mei in sporthal De Opgang in Zwaag weten te winnen, komt er een derde en beslissende wedstrijd om het kampioenschap van Nederland.