De jeugd staat klaar voor de start van de triatlon.
De jeugd staat klaar voor de start van de triatlon. ((Foto: René Groot))

DTC organiseert vierde jeugdtriatlon

  Sport

HEERHUGOWAARD - Na het grote succes van de eerste drie edities van de jeugdtriatlon, organiseert de Waardse triatlonvereniging DTC het evenement dit jaar opnieuw. Maar voor het zover is, kan de jeugd zich trainen tijdens vier clinics en een extra zwemtraining in de Waardergolf. DTC richt zich op scholieren van acht tot en met zestien jaar. Het complete programma bestaat uit vier clinics en een afsluitende triatlon bij het Strand van Luna, vrijdagavond 28 juni om 19.00 uur.

In de vier clinics, die gegeven worden door gediplomeerde trainers, leren de scholieren de fijne kneepjes van het vak. Zwemmen, fietsen én lopen komen aan bod, evenals het wisselen. Deelnemers beschikken over minimaal zwemdiploma B en een goede helm. Een racefiets is handig, maar niet per se nodig. De eerste clinic is vrijdagavond 24 mei. De kosten voor de clinics en de afsluitende triatlon bedragen slechts € 10,- Inschrijven kan via www.dtc-triatlon.nl. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door Steboma.

De afsluitende triatlon vrijdagavond 28 juni start om 19.00 (deelnemers van acht tot en met tien jaar) of 19.15 (elf tot en met zestien jaar) uur. Om 19.30 uur is een laatste start, met jeugd die al lid is van een triatlonvereniging.

Te oud, maar wel geïnteresseerd in triatlon? Woensdagavond 5 juni vindt de jaarlijkse HOT ITem Stad van de Zon triatlon plaats. Start is om 19.15 uur bij het Strand van Luna. Kijk ook eens op www.triathlonheerhugowaard.nl/.

Meer berichten
 

Fotoseries