Van der Gragt spreekt de aanwezigen toe.
Van der Gragt spreekt de aanwezigen toe. ((Foto: Vincent de Vries))

'Reiger Boys voelt als thuiskomen'

  Sport

HEERHUGOWAARD - Topvoetbalster Stefanie van der Gragt is woensdagmiddag 24 juli op het snikhete complex van Reiger Boys uitgebreid gehuldigd door haar oude vereniging en de gemeente Heerhugowaard. De bijna 27-jarige international werd in de bloemen gezet vanwege haar indrukwekkende prestaties op het sportieve vlak: met de Oranjeleeuwinnen werd ze een paar weken geleden knap tweede op het WK. Twee jaar eerder werd al de Europese titel in de wacht gesleept. Verdedigster Van der Gragt is met haar onverzettelijkheid en mentaliteit een van de steunpilaren van het team.

De hoge temperaturen weerhielden de fans er niet van om naar sportpark De Wending te gaan om hun heldin te kunnen ontmoeten. Vooral de jeugd liet zich massaal zien, tot grote vreugde van Van der Gragt die voorafgaand aan het officiële gedeelte graag en veelvuldig de handen schudde, handtekeningen uitdeelde en op de foto ging met de jonge voetbaltalentjes. "Ik hoef niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling staan, maar dat het juist hier gebeurt en dat er zoveel jeugd op af is gekomen dat doet mij toch wel goed", sprak Van der Gragt de menigte toe. "Reiger Boys voelt toch telkens een beetje als thuiskomen." De vereniging in Heerhugowaard-Zuid heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de voetbalster; hier is het ooit allemaal begonnen voor haar. Dat ze bij Reiger Boys dan ook zeer trots op haar zijn, bleek uit het feit dat waarnemend voorzitter Dick Kuijl Van der Gragt deze middag tot erelid benoemde. Daarnaast maakte hij bekend dat de club vanaf komend seizoen een meidenvoetbaltoernooi gaat organiseren dat haar naam zal dragen. 

Burgemeester Bert Blase roemde Van der Gragt namens de gemeente als voorbeeld voor de jeugd en een boegbeeld voor Heerhugowaard. "Ik zie jonge meisjes door Heerhugowaard gaan met een shirt met de naam van Martens of Van der Gragt achterop. Dat hebben jullie als Oranjeleeuwinnen bewerkstelligd in de afgelopen jaren en daarmee ben je een inspiratie voor velen.'' Blase speldde Van der Gragt vervolgens de Gouden Reiger op, de erepenning van de gemeente. De gevierde voetbalster was een beetje beduusd van zoveel aandacht en erkenning. "Ik ben er blij mee en trots op dat dit speciaal voor mij is georganiseerd." Ze bedankte Reiger Boys en de gemeente hartelijk en richtte zich vervolgens weer tot de vele fans die de moeite hadden genomen de feestelijkheden bij te wonen, want er werden nog heel wat selfies gemaakt en handtekeningen uitgedeeld.

Meer berichten