Tijdens speciale clinics in het Park van Luna leren kinderen schakelen, remmen en sturen op de mountainbike.
Tijdens speciale clinics in het Park van Luna leren kinderen schakelen, remmen en sturen op de mountainbike. ((Foto: AdobeStock))

Winter Tour de Waard in Park van Luna

  Sport

HEERHUGOWAARD - Voor de vierde keer wordt in het Park van Luna zondag 3 november een mountainbikewedstrijd georganiseerd, die bekend staat als de wintereditie van Tour de Waard.

Speciaal ter voorbereiding op deze wedstrijd organiseert de afdeling sport en bewegen van Heerhugowaard Sport nv in samenwerking met wielervereniging NH van tevoren twee clinics voor de jeugd vanaf acht jaar van Heerhugowaard, zodat ook zij hieraan mee kunnen doen. Tijdens deze te gekke bijeenkomsten in het Park van Luna leren ze onder meer remmen, sturen en schakelen. Uiteraard mogen ze het parcours van de wedstrijd ook alvast verkennen. De clinics zijn in het najaar (eind september/begin oktober). Meedoen? Opgeven kan via sportenbewegen@heerhugowaardsport.nl. Op heerhugowaardsport.nl staat meer informatie.

Rabotop
Wie de smaak te pakken heeft gekregen, kan zondag 3 november meedoen aan de Winter Tour de Waard. Het parcours is in samenwerking met meervoudig Nederlands kampioen cross-country mountainbike Ramses Bekkenk uitgestippeld en biedt volop uitdaging. Er wordt om eremetaal gestreden in zes categorieën en de wedstrijd maakt deel uit van de Rabotop Noord-Holland. De categorieën zijn jeugd tot en met tien jaar (start 09.45 uur), jeugd 11/12 jaar (10.45 uur), jeugd 13/14 jaar (10.45 uur), junioren, dames, topklasse (allen 11.30 uur) en de funklasse. Iedereen die een KNWU- of basislicentie heeft kan zich opgeven. Een leuke en ontspannen mogelijkheid om kennis te maken met de mountainbike-sport.

Inschrijven kan via www.rabotopnh.nl. Kijk ook eens op www.tourdewaard.nl.

Meer berichten