De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje.
De Heerhugowaardse Delaila Amega in actie voor Oranje. (Foto: NHV)

Wester, Amega en Van Wetering bij voorlopige WK-selectie

  Sport

Wester, Amega en Van Wetering bij voorlopige WK-selectie

HEERHUGOWAARD - Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de voorlopige selectie van 28 speelsters bekendgemaakt voor het WK handbal in Japan, dat van 30 november tot en met 15 december gespeeld wordt. Onder hen zijn drie Heerhugowaardse speelsters: keepster Tess Wester, middenopbouwspeelster Delaila Amega en flankspeelster Bo van Wetering.

Alleen deze 28 speelsters van het Nederlands Damesteam zijn speelgerechtigd voor het WK. Begin november wordt bekend welke 18 speelsters geselecteerd zijn voor de definitieve WK-selectie en naar Japan zullen afreizen.

Het Nederlands Damesteam is bij het WK in Japan ingedeeld in een groep A met Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De twee beste landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Kumamoto.

De Oranjedames spelen hun poulewedstrijden in Kumamoto. Ze nemen het op 30 november in de eerste wedstrijd op tegen Slovenië. Daarna volgen de duels tegen: Angola (2 december), Cuba (3 december), Servië (5 december) en tot slot angstgegner Noorwegen (6 november).

 

Meer berichten