KSV sterkste in derby tegen Hugo Boys

KSV verslaat Hugo Boys in Waardse voetbalderby.
KSV verslaat Hugo Boys in Waardse voetbalderby. (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD - Hugo Boys heeft de Waardse derby tegen KSV met 2-1 verloren. De Noordenders kwamen als favoriet naar 't Kruis, maar konden geen punten mee terug naar de Noord nemen. Het team van Jeroen Slaager zakte met name tweede helft door het ijs. Het ontbrak aan inzet en wilskracht.

De eerste helft was duidelijk voor Hugo Boys. Het had het betere van het spel en kreeg enkele kansen. Na een half uur spelen werd de bal terecht op de penaltystip gelegd, vanwege een handsbal, en scoorde Jeffrey de Cocq van Delwijnen de 0-1. Na de goal was Hugo Boys wel op zoek, maar niet in staat om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken en een tweede goal te maken. Na rust bracht KSV met Rick Does, verse krachten en werd het brutaler. Hugo Boys ging mee in het opportunistischer spel van KSV en dit zorgde bij de Noordenders voor een onverzorgde tweede helft. Keeper Nick Beers ontnam de spits van KSV een directe scoringskans en de bal kwam op de stip, stand 1-1. Tien minuten voor tijd verloor Bart van de Burg de bal, waaruit de 2-1 uit voort kwam via Guido Snel. Vervolgens was er nog een slotoffensief met een grote kans voor Bart Zuurbier, maar konden de Noordenders de gelijkmaker niet meer afdingen. Eindstand 2-1.