(Foto: aangeleverd)

Drie Heerhugowaardse handbalsters in definitieve WK-selectie

  Sport

HEERHUGOWAARDBondscoach Emmanuel Mayonnade heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor het WK handbal in Japan, dat van 30 november tot en met 15 december gespeeld wordt. Achttien speelsters reizen af naar Japan. Zestien speelsters worden opgenomen in de wedstrijdselectie. Annick Lipman, Larissa Nüsser en de Heerhugowaardse Bo van Wetering mogen zich op gaan maken voor hun eerste eindtoernooi. Van Wetering krijgt gezelschap van twee stadsgenoten: Delaila Amega en keepster Tess Wester.

Het Nederlands damesteam is bij het WK in Japan ingedeeld in een groep A met angstgegner Noorwegen, Slovenië, Servië, Angola en Cuba. De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. De twee beste landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Kumamoto.

De Oranjedames spelen hun poulewedstrijden in Kumamoto. Ze nemen het op 30 november in de eerste wedstrijd op tegen Slovenië. Daarna volgen de duels tegen Angola (2 december), Cuba (3 december), Servië (5 december) en tot slot Noorwegen (6 december).

Meer informatie over het WK en de kaartverkoop is te vinden op: https://japanhandball2019.com/en/.

Meer berichten