Tony van Diepen voorafgaand aan zijn bronzen race in Glasgow.
Tony van Diepen voorafgaand aan zijn bronzen race in Glasgow. ((Foto: archief))

Wordt Heerhugowaarder Tony van Diepen atleet van het jaar?

  Sport

HEERHUGOWAARD - Heerhugowaarder Tony van Diepen is een van de twaalf sporters die kans maken op de titel 'Atleet van het Jaar'. De 23-jarige Van Diepen verraste dit voorjaar vriend en vijand door de het brons te winnen op de 400 meter op de EK Indoor in het Schotse Glasgow. Verder behaalde hij dit jaar gouden medailles op die afstand op de Nederlandse kampioenschappen indoor én in de buitenlucht.

Of dat genoeg is voor een plekje op de shortlist, die 1 december bekend wordt gemaakt, is afwachten. De concurrentie is is namelijk groot, met de dit seizoen ongenaakbare Sifan Hassan als grootste kanshebber op de eretitel. Ook de veelvuldig met internationaal eremetaal behangen sprintster Dafne Schippers en hordenloopster Nadine Visser dingen mee. De andere genomineerden zijn Joris van Gool. Lisanne de Witte, Abdi Nageeye, Ronald Hertog, Ranki Oberoi, Marlène van Gansewinkel, Kimberley Alkemade en Nienke Timmer. Zes van hen halen de shortlist, waarna tijdens het jaarlijkse Atletiekgala de winnaar bekend wordt gemaakt.

Het zou een prachtige prestatie zijn als Van Diepen zijn topseizoen 2019 kan bekronen met een plekje bij die beste zes atleten van het jaar. Stemmen kan nog maar een paar dagen (tot 1 december), dus wacht niet te lang en steun Tony

Meer berichten