Ruud Beerepoot winnend over de finish op de 3.000 meter.
Ruud Beerepoot winnend over de finish op de 3.000 meter. ((Foto: Aangeleverd))

Beerepoot grossiert in eremetaal bij NK Indoor Masters

  Sport

APELDOORN – In de Omnisporthal in Apeldoorn werd zaterdag 8 en zondag 9 februari de het NK indooratletiek voor master gehouden. Namens atletiekvereniging Hera nam Ruud Beerepoot (mannen 50+ ) uit Spanbroek deel aan drie onderdelen: 800, 1.500 en 3.000 meter. En dat deed hij niet onverdienstelijk.

Beerepoot begon het weekend met de 800 meter op zaterdagmiddag, na een rustige start en een snelle laatste ronde, finishte hij in een tijd van 2.11,46, goed voor de zilveren medaille. Dit was vier tienden achter winnaar Marc van Gils, die een week eerder een nieuw nationaal record had gelopen op deze afstand.

Diezelfde middag nog liep Beerepoot ook de 3.000 meter. Op dit onderdeel verwachtte hij dat de tweede plek het maximaal haalbare zou zijn. Zijn belangrijkste opponent was Patrick Kwist, hij ging weg op een tijd van rond de 3 min en een beetje, Ruud had een tijd van 3.10 minuten in zijn hoofd. "Na ongeveer anderhalve kilometer zag ik dat Patrick terugviel. Met nog 600 meter te gaan wist ik bij hem aan te sluiten. Ik voelde mij nog heel goed omdat ik rustig was gestart. Op 250 meter van de streep ging ik er vol overheen en gaf Patrick eigenlijk direct op; bij de finish was het verschil zes seconden", aldus de triomfantelijke winnaar, die een tijd van 9.22,18 minuten op de klokken zetten: een nieuw clubrecord voor Hera. Ook zijn tijd op de 800 meter gaat de boeken in als clubrecord, omdat op deze afstand bij de masters nog geen clubrecord stond geregistreerd.

Op zondag stond voor Ruud zijn derde onderdeel op het programma, de 1.500 meter. Hij besloot hard mee te gaan met iemand uit de klasse masters 45+ om Patrick Kwist zo snel mogelijk kwijt te raken. In het begin ging het eigenlijk iets te hard voor Beerepoot. Na ongeveer 1.000 meter wist hij de atleet uit de 45+ klasse weer bij te halen. Hij besloot kort achter hem te blijven lopen, waarna Ruud een versnelling plaatste en 'vol' naar de finish liep. Dat leverde hem de tweede gouden medaille op van het weekend. Zijn tijd van 4.19,25 minuten was slechts vier tienden boven zijn eigen Nederlands record.

Patricia Smagge
Meer berichten