Tweemaal goud voor Femke Jonker op NK indoor voor junioren

Femke Jonker (m) was het goudhaantje namens Hera.
Femke Jonker (m) was het goudhaantje namens Hera. (Foto: Aangeleverd)

APELDOORN – In de Omnisporthal in Apeldoorn werd zaterdag 15 en zondag 16 februari de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek voor junioren gehouden. Atletiekvereniging Hera werd op dit kampioenschap vertegenwoordigd door negen atleten. Het meest succesvol werd Femke Jonker (meisjes junioren B), die tweemaal plaats mocht nemen op de hoogste trede van het podium.

Femke won zowel het verspringen als het hink-stap-springen met afstanden van respectievelijk 5,69 en 11,90 meter. Sebastiaan Bonte (jongens junioren B) werd bij het kogelstoten tweede; zijn verste stoot reikte tot 16,76 meter. Op ditzelfde onderdeel behaalde Leonie Keppel (meisjes junioren A) een bronzen medaille met een stoot van 12,76 meter. De stoot van clubgenoot Isa Kolle (meisjes junioren B) van 12,95 meter was helaas net niet voldoende voor een podiumplaats, zij werd vijfde. Jared Broers (jongens junioren B) wist zich in de series op de 60 meter horden te plaatsen voor de finale met zijn tijd van 8,21 seconden. In de finale kwam hij tot een tijd van 8,34 seconden, waarmee hij als vijfde eindigde in de eindklassering.

De overige deelnemers namens Hera waren Lars Beukers (400 meter), Romello Christiaan (60 meter), Koen Hoedjes (60 en 200 meter) en Julia Jongejeugd (60 meter horden en hoogspringen).